Novosti

2020
 • Obavijest o nedostupnosti Internet bankarstva u periodu od 11.12.2020. do 13.12.2020.
  11pro
  Poštovani klijenti,

  Ovim putem željeli bismo Vas obavijestiti da su u periodu od 11.12.2020. 19:00 do 13.12.2020. 24:00 mogući povremeni prekidi  u radu Internet bankarstva zbog nadogradnje sustava Banke.

  Unaprijed se ispričavamo zbog eventualnih neugodnosti te zahvaljujemo na razumijevanju.
 • Obavijest o primjeni novih Općih uvjeta J&T banke d.d.
  19stu
 • Obavijest o promjenama u depozitnom poslovanju s građanima
  6lis
  Poštovani klijenti,
   
  sukladno daljnjim strateškim ciljevima i razvoju Banke u depozitnom poslovanju, od 19.10.2020. maksimalna ročnost ugovaranja novih depozita građana biti će 12 mjeseci, primjenjivo za sve vrste oročene štednje građana (nenamjenska, rentna i otvorena) i sve valute u ponudi Banke. Ujedno i dalje ostaje mogućnost ugovaranja depozita na kraće rokove: 1 mjesec i više, 3 mjeseca i više, 6 mjeseci i više, za nenamjensku oročenu štednju u valutama HRK i EUR, dok će se otvorena i rentna štednja moći ugovoriti samo na rok od 12 mjeseci. Za ostale valute iz ponude Banke (USD, GBP, CHF, CAD i AUD) depoziti će se dalje moći ugovoriti samo na rok od 12 mjeseci za sve vrste štednje.

  U nastavku možete pronaći ažurirani obrazac s novim kamatnim stopama i uvjetima depozitnog poslovanja s građanima.
  Letak redovnih kamatnih stopa na oročenu štednju građana u primjeni od 19.10.2020.

  Za sva pitanja slobodno nam se obratite na besplatni broj telefona 0800 8222, email: 0800@jtbanka.hr, odnosno u najbližu poslovnicu Banke.

  Zahvaljujemo na razumijevanju i povjerenju.
 • Obavijest o primjeni novih kamatnih stopa na štednju građana od 1.10.2020.
  15ruj
  Uslijed smanjenja Indeksa referentne kamatne stope na depozite, od 01.10.2020. smanjuju se kamatne stope na oročenu štednju građana u HRK i EUR.
   
  Također, uslijed smanjenja Indeksa referentne kamatne stope na depozite,  od 01.10.2020. kamatna stopa po E-štednom računu po viđenju iznositi će 0,20%, godišnja, promjenjiva.
   
  Visina promjenjivih kamatnih stopa se, sukladno Načelima, prati putem ¨Indeksa referentne kamatne stope na depozite¨ (dalje: Indeks), koji se izračunava i objavljuje na internet stranicama Banke kvartalno. Indeks prati trend tržišnih kamatnih stopa na depozite građana u RH.
   
  Kretanje Indeksa, kao i važeća Načela koja detaljno propisuju uvjete promjenjivosti kamatnih stopa, dostupni su Vam na internet stranici www.jtbanka.hr, kao i u poslovnicama J&T banke d.d.
   
 • Obavijest J&T banke o ponovnoj naplati naknade za podizanje gotovine karticama građana na bankomatima drugih banaka
  25lip

  Obavijest J&T banke o ponovnoj naplati naknade za podizanje gotovine karticama građana na bankomatima drugih banaka koja je bila privremeno suspendirana od 25.03.2020.


  S obzirom na relaksaciju većine epidemioloških mjera od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, J&T banka donijela je odluku o prestanku privremene suspenzije naplate naknade za podizanje gotovog novca debitnim karticama građana na bankomatima drugih banaka u Republici Hrvatskoj, te Vas ovim putem obavještavamo da se od 20.07.2020. ponovno naplaćuje naknada za podizanje gotovog novca na bankomatima drugih banaka u RH, u skladu s važećom Odlukom o naknadama za usluge koje obavlja J&T banka d.d. u poslovanju s poslovnim subjektima i fizičkim osobama. Visina predmetne naknade ostaje ista kao i prije suspenzije naplate, više na linku: Izvod iz odluke o naknadama za usluge u poslovanju s fizičkim osobama.
 • Informacije o obradi osobnih podataka u OSR sustavu
  26svi

  Informacije o obradi osobnih podataka u OSR sustavu

   
  OSR sustav je sustav obrade i razmjene podataka o klijentima između kreditnih institucija kao korisnika OSR sustava posredstvom Hrvatskog registra obveza po kreditima (HROK), a za potrebe  procjene kreditne sposobnosti i upravljanja kreditnim rizikom.

  J&T banka korisnik je OSR sustava putem kojeg razmjenjuje i obrađuje Vaše podatke, uključujući i osobne podatke na način da podatke o Vašim novčanim obvezama razmjenjuje s drugim korisnicima OSR sustava.

  Više informacija možete pronaći ovdje.
   
 • Obavijest o primjeni novih Općih uvjeta J&T banke d.d. od 01.04.2020.
  1tra
 • Obavijesti vezane uz sprečavanje širenja koronavirusa
  31ožu
  Poštovani klijenti,

  više informacija, obavijesti i preporuka vezanih uz sprečavanje širenja koronavirusa možete dalje pratiti i pronaći na našoj web stranici u rubrici ˝COVID-19 - Obavijesti˝ odnosno možete im pristupiti putem linka u nastavku: COVID-19 - Obavijesti.
 • Obavijest o pripremi mjera za pomoć građanima i gospodarstvu - COVID 19
  31ožu
  Obavijest o pripremi mjera za pomoć građanima i gospodarstvu - COVID 19
   
  Tijekom novonastalih okolnosti vezanih za pandemiju korona virusa,  J&T banka d.d. započela je s pripremnim aktivnostima kako bi vam olakšala otplatu financijskih obveza ukoliko ste se našli u nepovoljnoj financijskoj situaciji. Hrvatska udruga banaka, u svojoj objavi za medije, predložila je niz mjera koje će se odnositi na sve one, na čije poslovanje je utjecala aktualna epidemija korona virusa.
  Popis mjera možete pronaći na linku:  Iduća tri mjeseca banke neće poduzimati mjere prisilne naplate.
   
  U J&T banci d.d. u tijeku su tehničke pripreme za provedbu mjera koje se odnose na otplatu kreditnih obveza, te ćemo sve klijente  pravovremeno obavijestiti  o mogućnostima i načinu primjene usvojenih mjera.
   
  Također, J&T banka d.d. usvojila je odluku po kojoj neće poduzimati mjere prisilne naplate (ovršni postupci, aktiviranje instrumenata osiguranja te drugih radnji prisilne naplate) radi naplate duga svojih dužnika  koji u tri mjeseca uzastopno počevši od travnja 2020. godine ne podmire tri rate/anuiteta svojih kreditnih obveza pod uvjetom da time banka kao vjerovnik nije dovedena u neravnopravan položaj u odnosu na druge vjerovnike.
   
 • Obavijest o privremenom ukidanju naknade za podizanje gotovine karticama građana na bankomatima drugih banaka
  24ožu

  J&T banka privremeno ukida naknadu za podizanje gotovine karticama građana na bankomatima drugih banaka

   
  J&T banka donijela je odluku o privremenom ukidanju naknade za podizanje gotovog novca debitnim karticama izdanim građanima na bankomatima drugih banaka u Republici Hrvatskoj, a sve u cilju kako bi u ovim izvanrednim uvjetima uzrokovanim epidemijskim širenjem COVID-19 svojim klijentima osigurala dodatnu mogućnost podizanja gotovog novca. Donošenjem ove odluke J&T banka u novonastalim nepovoljnim okolnostima, u situaciji ograničenih mogućnosti kretanje odnosno minimiziranja svih vrsta kontakata želi omogućiti svojim klijentima lakši pristup vlastitim novčanim sredstvima, a sve u cilju kako bi se suzbilo širenje koronavirus.
  Podizanje gotovine bez naknade primjenjuje se od 25.03.2020. pa do opoziva.
 • Obavijest vezana uz sprječavanje širenja koronavirusa
  13ožu
  Poštovani,

  na linku se nalazi obavijest vezana uz sprječavanje širenja Koronavirusa. 

  Obavijest vezana uz sprječavanje širenja Koronavirusa
 • Obavijest o primjeni novih Općih uvjeta J&T banke d.d. od 20.02.2020.
  19vlj
 • Obavijest o ukidanju usluge internet plaćanja Maestro karticama Banke
  24sij
  Poštovani klijenti,

  u skladu s Općim uvjetima poslovanja J&T banke d.d. i Općim uvjetima za obavljanje platnog prometa s fizičkim osobama (potrošačima), obavještavamo Vas o trajnom ukidanju usluge Internet plaćanja/kupnje Maestro karticama J&T banke d.d. (Online plaćanje karticama).

  Želimo naglasiti da sve ostale funkcionalnosti i usluge koje pruža Maestro kartica J&T banke d.d. (podizanje gotovine na bankomatima u zemlji i inozemstvu, plaćanje putem EFTPOS terminala u zemlji i inozemstvu, itd.) možete i dalje nesmetano  koristiti kao i do sada.

  Za sva pitanja slobodno nam se obratite na besplatni broj telefona 0800 8222, email: 0800@jtbanka.hr, odnosno u najbližu poslovnicu Banke.

  Zahvaljujemo na razumijevanju i povjerenju.