Novosti

2019
 • Obavijest o primjeni novih Općih uvjeta J&T banke d.d. od 31.12.2019.
  11pro
  Poštovani klijenti,

  obavještavamo Vas da su ažurirani i objavljeni slijedeći Opći uvjeti:

  Opći uvjeti poslovanja J&T banke d.d. za kreditno poslovanje s građanima (potrošačima)
  Pojašnjenje izmjena Općih uvjeta J&T banke d.d. za kreditno poslovanje s građanima (potrošačima)

  Primjena novih Općih uvjeta je od 31.12.2019. godine.
 • Obavijest o primjeni novih naknada u poslovanju s fizičkim i pravnim osobama od 1.12.2019. i 15.12.2019.
  28stu

  Poštovani,

  •  od 1.12.2019. u primjeni su nove naknade u poslovanju s poslovnim subjektima, a izmjene se odnose na naknade za usluge u nacionalnom platnom prometu

          Izvadak iz Odluke o naknadama za usluga platnog prometa  poslovnih subjekata - u primjeni od 1.12.2019.

  •  od 15.12.2019. u primjeni su nove naknade u poslovanju s fizičkim i pravnim osobama, a izmjene se odnose na naknade za usluge u prekograničnom platnom prometu u valuti EUR, te izmjene u segmentu Kartičnog poslovanja za fizičke i pravne osobe

         Izvadak iz Odluke o naknadama za usluge u poslovanju s fizičkim osobama - u primjeni od 15.12.2019.
         Izvadak iz Odluke o naknadama po štedno depozitnim računima i platnom prometu - u primjeni od 15.12.2019.
         Izvadak iz Odluke o naknadama za tekuće i žiro račune - u primjeni od 15.12.2019.

         Izvadak iz Odluke o naknadama za usluga platnog prometa poslovnih subjekata - u primjeni od 15.12.2019.

  Za sva pitanja slobodno nam se obratite na besplatni broj telefona 0800 8222, e-mail: 0800@jtbanka.hr, odnosno u najbližu poslovnicu Banke.
    
  Zahvaljujemo na razumijevanju
   
 • PSD2 – Modificirano klijentsko sučelje za TPP-ove - PRODUKCIJA
  14ruj
  PSD2, Europsko nadzorno tijelo za bankarstvo (EBA) je u suradnji s Europskom središnjom bankom (ESB) izradilo Regulatorni tehnički standard za pouzdanu autentifikaciju klijenta i zajedničke i sigurne otvorene standarde komunikacije (skraćeno RTS) kojeg je Europska komisija usvojila Delegiranom uredbom (EU) 2018/389.

  J&T banka d.d. je u skladu sa RTS-om pripremila modificirano klijentsko sučelje, odnosno omogućila je pristup TPP-ovima prema klijentskom sučelju internet bankarstva za pravne i fizičke osobe. Pristup je omogućen isključivo uz korištenje eIDAS PSD2 certifikata, te uz međusobnu autentifikaciju (mutual authentication). Od 14.7.2019. dostupna je testna okolina, a od 14.9.2019. dostupna je produkcijska okolina.

  Više informacija o testnoj okolini možete pronaći  ovdje

  Više informacija o produkcijskoj okolini možete pronaći  ovdje

  U slučaju bilo kakvih tehničkih pitanja, kontaktirajte nas na psd2@jtbanka.hr .
   
 • Obavijest o primjeni novih naknada u poslovanju s fizičkim i pravnim osobama od 1.10.2019.
  13ruj
  Poštovani,

  od 1.10.2019. u primjeni su nove naknade u poslovanju s fizičkim i pravnim osobama.

  U Izvacima iz Odluke o naknadma napravljene su slijedeće izmjene:
   
  • Briše se stavka ˝Plaćanje u inozemstvo u eurima, međunarodno - opcija OUR + SWIFT˝,
  • Briše se stavka ˝Plaćanje u inozemstvo u valuti različitoj od eura, međunarodno - opcija OUR + SWIFT˝.
  Izvadak iz Odluke o naknadama za usluge u poslovanju s fizičkim osobama
  Izvadak iz Odluke o naknadama po štedno depozitnim računima i platnom prometu
  Izvod iz Odluke o naknadama za tekuće i žiro račune
   
  • Dodaje se nova stavka ˝Naknada za neiskorišteni iznos kredita˝
  • Mijenja se naziv stavke˝Otvaranje Escrow računa˝ u ˝Otvaranje i vođenje Escrow računa˝, i postotak naplate naknade
  • Briše se stavka ˝Promet i zatvaranje Escrow računa˝
  Izvadak iz Odluke o naknadama za usluga platnog prometa

  Za sva pitanja slobodno nam se obratite na besplatni broj telefona 0800 8222, e-mail: 0800@jtbanka.hr, odnosno u najbližu poslovnicu Banke.
   
   
  Zahvaljujemo na razumijevanju
 • Obavijest o privremenoj deaktivaciji usluge internet plaćanja Maestro karticama Banke
  30kol
  Poštovani klijenti,
   
  u skladu s Općim uvjetima poslovanja J&T banke d.d. i Općim uvjetima za obavljanje platnog prometa s fizičkim osobama (potrošačima), obavještavamo Vas o privremenoj deaktivaciji usluge internet kupnje/plaćanja Maestro karticama J&T banke d.d. (Online plaćanja karticama).
   
  Naime, s ciljem dodatnog unapređenja razine sigurnosti internet kupnje/plaćanja karticama, u skladu s najnovijim sigurnosnim zahtjevima i standardima, Banka je odlučila privremeno deaktivirati uslugu online plaćanja Maestro karticom. Usluga će biti deaktivirana, a time i onemogućena za korištenje od 14. rujna 2019. godine do završetka implementacije sigurnosnih standarda i podizanja razine sigurnosti na dodatni/viši nivo, te ćemo Vas o ponovnoj aktivaciji usluge pravovremeno obavijestiti.
   
  Želimo naglasiti da sve ostale funkcionalnosti i usluge koje pruža Maestro kartica J&T banke d.d. (podizanje gotovine na bankomatima u zemlji i inozemstvu, plaćanje putem EFTPOS terminala u zemlji i inozemstvu, itd.) možete i dalje nesmetano koristiti kao i do sada.
   
  Za sva pitanja slobodno nam se obratite na besplatni broj telefona 0800 8222, e-mail: 0800@jtbanka.hr, odnosno u najbližu poslovnicu Banke.
   
  Zahvaljujemo na razumijevanju i povjerenju.
   
   
   
 • PSD2 – Modificirano klijentsko sučelje za TPP-ove
  15srp

  PSD2, Europsko nadzorno tijelo za bankarstvo (EBA) je u suradnji s Europskom središnjom bankom (ESB) izradilo Regulatorni tehnički standard za pouzdanu autentifikaciju klijenta i zajedničke i sigurne otvorene standarde komunikacije (skraćeno RTS) kojeg je Europska komisija usvojila Delegiranom uredbom (EU) 2018/389.

  J&T banka d.d. je u skladu sa RTS-om pripremila modificirano klijentsko sučelje, odnosno omogućila je pristup TPP-ovima prema klijentskom sučelju internet bankarstva za pravne i fizičke osobe. Pristup je omogućen isključivo uz korištenje eIDAS PSD2 certifikata, te uz međusobnu autentifikaciju (mutual authentication). Od 14.7.2019. dostupna je testna okolina, a od 14.9.2019. će biti dostupna produkcijska okolina.

  Više informacija možete pronaći  ovdjeU slučaju bilo kakvih tehničkih pitanja, kontaktirajte nas na psd2@jtbanka.hr .

 • Nove kamatne stope na štednju građana
  12srp

  Uslijed smanjenja Indeksa referentne kamatne stope na depozite, od 01.08.2019 kamatna stopa po Kunskim i deviznim (EUR) avista računima iznositi će 0,01%, godišnje, promjenjiva.

  Također, uslijed smanjenja Indeksa referentne kamatne stope na depozite,  01.08.2019 kamatna stopa po E-štednom računu po viđenju iznositi će 0,40%, godišnja, promjenjiva.
   
  Visina promjenjivih kamatnih stopa se, sukladno Načelima, prati putem ¨Indeksa referentne kamatne stope na depozite¨ (dalje: Indeks), koji se izračunava i objavljuje na internet stranicama Banke kvartalno. Indeks prati trend tržišnih kamatnih stopa na depozite građana u RH.
   
  Kretanje Indeksa, kao i važeća Načela koja detaljno propisuju uvjete promjenjivosti kamatnih stopa, dostupni su Vam na internet stranici www.jtbanka.hr, kao i u poslovnicama J&T banke d.d.
   
 • J&T banka bilježi rekordan broj izdanih obveznica u 2018.g.
  20svi
  Sukladno revidiranim, konsolidiranim rezultatima, J&T banka, jedna od najistaknutijih privatnih banaka u Češkoj, završila je prošlu godinu s bilancom od ukupno 5.87 milijardi eura (povećanje od gotovo 5%). Neto dobit za navedeno razdoblje iznosila je 108.78 milijuna eura.

  Ostvarenoj zaradi najviše su pridonijeli programi izdavanja obveznica i komercijalnih zapisa. U 2018.g. banka je na tržište plasirala 24 izdanja nominalne vrijednosti u ukupnom iznosu od 1.55 milijardi eura, uz stvaran realizirani obujam izdanja u iznosu od 1.44 milijardi eura. Banka je time potvrdila svoju poziciju najvećeg aranžera korporativnih obveznica u Češkoj i Slovačkoj, što se ujedno odrazilo i na povećanje prihoda od naknada. Neto prihod od naknada i provizija je, u odnosu na prethodnu godinu, porastao za 40% i premašio 61.7 milijuna eura.

  Uz financiranje obveznicama, poraslo je i kreditiranje. Krajem 2018.g. iznos odobrenih zajmova iznosio je 2.78 milijardi eura, što je, u odnosu na prethodnu godinu, povećanje od 3,5%. Neto prihod od kamata porastao je za 3,1 milijuna eura, na iznos od 147.86 milijuna eura.

  Povećanje kamatnih stopa u protekloj godini je rezultiralo rastom depozita klijenata, koji su na kraju godine iznosili  4.62 milijarde eura, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje od 29,8%. Banka i dalje zadržava stabilnu depozitnu bazu, s visokim udjelom oročenih depozita sa dospijećem od godinu dana ili više.
   
  Ukupan rast imovine klijenata u investicijskim proizvodima u 2018.g. se također može smatrati uspješnim. U usporedbi s prethodnom godinom, ukupne investicije tokom 2018.g. porasle su za 15,5% na 5.63 milijarde eura. Ukupna vrijednost zajedničkih sredstava kojima upravlja investicijski fond J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST porastao je za 12% na 1.07 milijardi eura.
  Kapital je na kraju 2018.g. iznosio 747.08 milijuna eura. Dovoljna količina kapitala će omogućiti banci da nastavi rasti i razvijati se u nadolazećim godinama. Adekvatnost kapitala dosegla je 15,31% na kraju godine.
   
 • Obavijest o primjeni novih Općih uvjeta J&T banke d.d. od 11.02.2019.
  25sij
  Poštovani klijenti,

  obavještavamo Vas da su ažurirani i objavljeni slijedeći Opći uvjeti:
  Opći uvjeti poslovanja po transakcijskim računima poslovnih subjekata J&T banke d.d.

  Opći uvjeti J&T banke d.d. za obavljanje poslova platnog prometa s fizičkim osobama (potrošačima) u primjeni od 11.02.2019.
  Pojašnjenje izmjena Općih uvjeta J&T banke d.d. za obavljanje poslova platnog prometa s fizičkim osobama (potrošačima) u primjeni od 11.02.2019.

  Izmjene i dopune Općih uvjeta odnose se na migraciju Maestro kartica izdanja J&T banke d.d. na beskontaktnu funkcionalnost.

  Primjena novih Općih uvjeta je od 11.2.2019. godine.
 • Obavijest o primjeni novih naknada u poslovanju s fizičkim i pravnim osobama od 11.02.2019.
  25sij
  Poštovani,

  od 11.02.2019. u primjeni su nove naknade u poslovanju s fizičkim i pravnim osobama.
  U Izvacima iz Odluke o naknadma napravljene su izmjene i dopune vezane uz uvođenja Kartica s beskontaktnom funkcionalnošću.

  Izvod iz Odluke o naknadama za usluge u poslovanju s fizičkim osobama
  Izvod iz Odluke o naknadama za tekuće i žiro račune

  Izvadak iz Odluke o naknadama za usluge platnog prometa poslovnih subjekata

  Za sva pitanja slobodno nam se obratite na besplatni broj telefona 0800 8222, e-mail: 0800@jtbanka.hr, odnosno u najbližu poslovnicu Banke.
   
   
  Zahvaljujemo na razumijevanju
 • Obavijest o uvođenju MasterCard SecureCode usluge J&T banke d.d.
  18sij
  J&T banka d.d. (dalje: Banka) od 21. siječnja 2019. u svoju ponudu uvodi novu uslugu, MasterCard SecureCode. Usluga se temelji na standardu 3D Secure. MasterCard SecureCode usluga omogućava svim postojećim korisnicima Maestro debitnih kartica Banke (dalje: Maestro kartica) sigurniju kupnju i plaćanje putem Interneta. Usluga je potpuno besplatna za sve korisnike Maestro kartica te se aktivira na brz, jednostavan i siguran način, a usluga se može koristiti na svim Internet prodajnim mjestima koji podržavaju sustav plaćanja putem MasterCard SecureCode.
  Korištenje usluge odvija se brzo i jednostavno, a sam postupak aktivacije MasterCard SecureCode usluge i postupak kupnje detaljno su opisani u Uputi za korištenje MasterCard SecureCode usluge J&T banke d.d.
  Za korištenje ove usluge potrebno je prijaviti ispravan broj mobitela u sustav Banke, a ako korisnik prethodno nije registrirao broj mobilnog telefona u Banci ili je isti mijenjao, potrebno je izvršiti njegovo ažuriranje u poslovnicama Banke ili putem Internet bankarstva.
  Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite na besplatni broj telefona 0800 8222, e-mail: 0800@jtbanka.hr, odnosno u najbližu poslovnicu Banke.