Novosti

2012
 • Glavna skupština Vaba d.d. banke odlučuje o dokapitalizaciji
  24pro
  Varaždin, 20. prosinac 2012. – Sukladno krajem studenog donesenoj konačnoj odluci društva Alternative  Private  Equity d.o.o., vezano uz dokapitalizaciju Vaba d.d. banke, Vaba d.d. banka Varaždin za 31. siječnja 2013. godine sazvala je izvanrednu Glavnu skupštinu, a koja za cilj ima stvoriti potrebne preduvjete za provedbu procesa dokapitalizacije .
   
  Sukladno predloženom dnevnom redu Skupštine dioničari će odlučivati o zamjeni dionica s nominalnim iznosom u redovne dionice bez nominalnog iznosa, pokrivanju gubitka sredstvima iz rezervi kapitala, pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala Banke uz istovremeno povećanje temeljnog kapitala i izdavanju dionica ulozima u novcu, o odobrenju stjecanja dionica bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje kao i potrebnim izmjenama Statuta vezano uz navedeno.
  Također ovom prilikom odlučivat će se o promjeni sastava Nadzornog odbora, pri čemu su za nove članove tog tijela predloženi Martin Pardupa, Tomislav Marinac, Zoran Zemlić i Kornelija Vidaković.
   
  Novi investitor - Alternative upravljanje d.o.o. trebao bi, sukladno prijedlogu skupštinske odluke, uplatiti iznos od  50.000.006,00 kuna, nakon čega će biti izdano 3.571.429 novih redovnih dionica na ime, a temeljni kapital Banke iznositi će 74.713.198,00 kuna.
   
  Imajući u vidu globalnu makroekonomsku situaciju, ocjenjuje se pozitivnim što je Banka privukla investitora koji će uplatom dodatnog kapitala omogućiti Banci daljnji stabilan rast i razvoj, te stopu adekvatnosti kapitala na razini najbolje kapitaliziranih Banaka u Republici Hrvatskoj.
   
 • Radno vrijeme poslovnica 24. i 31.12.2012.
  19pro

  Obavještavamo Vas da će poslovnice Banke dana 24. i 31. prosinca raditi po skraćenom radnom vremenu do 13.00 sati.

   
 • Vaba d.d. banka sredstva namijenjena kupnji božićnih poklona i čestitki usmjerila podršci Fundacije PRO VITAE-ZA ŽIVOT iz Ivanca te humanitarne akcije "Božićno darivanje" Rotaract kluba Varaždin
  12pro
  Varaždin, 12.12.2012. - Na prigodnom druženju u Vaba d.d. banci Varaždin danas su predstavnicima Fundacije PRO VITAE – Za život iz Ivanca kao i predstavnicima Rotaract kluba Varaždin za humanitarnu akciju  solidarnosti Grada Varaždina donirana sredstva kojima će dani božićnih blagdana zacijelo biti ljepši i ugodniji onima kojima je takva pomoć potrebna.

  Prigodnoj svečanosti prisustvovali su ravnateljica Fundacije PRO VITAE – Za život Jasenka Friščić, potpredsjednica Rotaract kluba Varaždin Sonja Perković te Stanko Kežman, predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin i Ivana Cesar, direktorica Sektora poslovanja s građanima Vaba d.d. banke Varaždin.

  Fundacija PRO VITAE – Za život osnovana je u prosincu 2009. godine te je tijekom dosadašnjeg rada svojim sredstvima i kupnjom potrebnih lijekova i hrane pomogla djeci s teškim oboljenjima. Također iz sredstava Fundacije izgrađena je i rampa za prilaz kolicima osobama s teškim oštećenjima, a isto tako redovito se pomažu i osobe s teškom materijalnom situacijom nastalom zbog iznenadnih bolesti ili elementarnih nepogoda.

  Rotaract club Varaždin naime već jedanaestu godinu za redom organizira akciju Božićnog darivanja. Osnovni cilj akcije je priprema božićnih poklona za djecu u udomiteljskim obiteljima, djecu s poteškoćama u razvoju i ostalu djecu kojima je zbog slabog imovinskog stanja njihovih obitelji uskraćena radost Božića. Uz sponzore dobrog srca, a ove godine i Vaba d.d. banku,  za sve njih svakog se Božića pronađe poklon ispod bora, dok djeca iz Društva Naša Djeca pripreme veseli zabavni program u sklopu kojeg Djed Mraz dijeli poklone.
 • Obavijest o konačnoj odluci Povjereničkog odbora investitora
  28stu
  Ovim putem sukladno čl. 459. Zakona o tržištu kapitala obavještavamo javnost da je Povjerenički odbor društva ALTERNATIVE  PRIVATE  EQUITY d.o.o., koje upravlja sa Alternative Private Equity FGS – otvorenim investicijskim fondom rizičnog kapitala s privatnom ponudom, nakon prethodne odluke, dana 28.11.2012. g. donio i  konačnu odluku o odobrenju ulaganja u Banku.
   
  Kao što je naznačeno u prethodnoj objavi, radi se dokapitalizaciji Banke u iznosu od 50 milijuna kuna, po cijeni od 14 kn po dionici, čime bi gore navedeni investitor stekao 66,92% u temeljnom kapitalu Banke.
   
  Planira se sazivanje glavne skupštine Banke u najkraćem roku, a u cilju donošenja svih potrebnih odluka za realizaciju transakcije.
   
  O svim daljnjim značajnijim koracima ćemo redovito obavještavati javnost.
   
   
   
 • Obavijest
  26stu
  Dana 21.11.2012. Nadzorni odbor Banke je, temeljem prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke, donio odluku o produženju mandata dosadašnjoj članici Uprave, gđi. Nataliji Jambrečić, na naredne tri godine, počevši od 25.11.2012. godine. 
 • Raspolaganje štednjom maloljetnih osoba
  31lis
  Obavještavamo vas o novim iznosima kojima roditelji, odnosno zakonski zastupnici mogu raspolagati novčanim sredstvima na računima, odnosno štednji maloljetne djece.

  Roditelji, odnosno zakonski zastupnici, mogu, bez odobrenja centra za socijalnu skrb, mjesečno raspolagati iznosom koji ne prelazi svotu od 10.000,00 kuna (slovima: desettisuća kuna), i to radi njegova uzdržavanja, liječenja, odgoja, školovanja, obrazovanja ili za podmirenje neke druge važne potrebe djeteta.

  Za iznos mjesečnog raspolaganja veći od gore navedenog, roditelji odnosno zakonski zastupnici dužni su ishoditi odobrenje nadležnog centra za socijalnu skrb.
 • Društvo Alternative Private Equity dalo indikativnu ponudu za dokapitalizaciju Vaba d.d. banke Varaždin
  23lis
  Varaždin, 23. listopad 2012. – Nakon obavljenog procesa dubinskog snimanja poslovanja Vaba d.d. banke Varaždin društvo Alternative  Private  Equity d.o.o., koje upravlja s Alternative Private Equity FGS dalo je indikativnu ponudu za dokapitalizaciju Banke u iznosu od 50 milijuna kuna.
   
  Navedena ponuda podrazumijeva dokapitalizaciju Vaba d.d. banke po cijeni od 14 kuna po dionici, a čime bi društvo Alternative Private Equity d.o.o. steklo 66,92 posto u temeljnom kapitalu Banke, i time postalo najveći pojedinačni dioničar.
   
  Povjerenički odbor društva Alternative Private Equity donio je dana 22. listopada 2012. godine prethodnu odluku o odobrenju transakcije, dok se konačna odluka, sukladno potrebnim procedrama i zakonskoj regulativi, očekuje tijekom narednih 30 dana, nakon čega će biti sazvana Glavna skupština Banke u cilju donošenja potrebnih odluka.
   
  Nakon provedene dokapitalizacije, koja čini prvu fazu navedene transakcije te nakon osiguranja svih potrebnih zakonskih i drugih preduvjeta, Alternative Private Equity planira provesti i drugu fazu tj. integraciju Vaba banke i Centar banke d.d., kao dio projekta konsolidacije malih banaka u Republici Hrvatskoj, a čime će se dodatno ojačati obje banke kao i otvoriti novi prostori na hrvatskom bankarskom tržištu, uz mnogobrojne prednosti za klijente obje banke.
 • Obavijest o promjenama naknada za usluge u poslovanju sa građanima
  19lis
 • Vaba d.d. banka Varaždin nastavlja s kreditiranjem mikropoduzetnika u suradnji s Europskim investicijskim fondom
  1lis
  Varaždin, 1. listopad 2012. – Temeljem Ugovora o zajmu koji je Vaba d.d. banka Varaždin  potpisala s Europskom investicijskom bankom krajem 2010. godine, s ciljem omogućavanja lakšeg pristupa financijskim sredstvima hrvatskim mikropoduzetnicima, od početka listopada kamatne stope po ovoj liniji još su povoljnije te će za nove ali i postojeće već odobrene kredite, koji se nalaze u otplati, iznositi od 6,242 posto do 6,742 posto godišnje.
   
  Vaba d.d. banka Varaždin odobrava iz sredstava Europskog investicijskog fonda srednjoročne mikrokredite poduzetnicima koji imaju najviše devet zaposlenih te bilancu, odnosno ukupne prihode manje od dva milijuna EUR, u iznosu do 25.000 EUR, s rokom otplate do 6 godina, uz mogućnost ugovaranja počeka.
   
  Kamatna stopa za korisnika kredita iznosi šestomjesečni EURIBOR uvećano za 5,8 posto, odnosno 6,3 posto. Korisnicima kredita pružena je i mogućnost automatskog korištenja odobrenog prekoračenja bez naknade u iznosu do 25.000 kuna šest mjeseci po odobrenju kredita.
   
  Također važno je napomenuti da je kamatna stopa predmetne kreditne linije promjenjiva, te se usklađuje sa šestomjesečnim EURIBOR-om svakih 6 mjeseci.
   
  Kako kreditni fond ove linije još nije u potpunosti iskorišten, ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da se jave u Vaba d.d. banku gdje im na raspolaganju stoje savjetnici koji će rado odgovoriti na sva pitanja i zahtjeve klijenata.
   
 • Vaba d.d. banka Varaždin započela s kreditiranjem građana grada Varaždina za uvođenje etažnog centralnog grijanja
  30srp
  Varaždin, 26. srpanj 2012. – Kako je ove godine u Varaždinu pokrenut projekt uvođenja etažnog centralnog grijanja u stambene zgrade, prateći potrebe tržišta na kojem djeluje, Vaba d.d. banka Varaždin ovih je dana, u dogovoru s partnerima -  izvođačima etažnog centralnog grijanja i stambenim upraviteljima, svojoj kreditnoj ponudi dodala još jednu kreditnu liniju - kreditiranje uvođenja etažnog centralnog grijanja.
   
  Na ovaj način želja je Vaba d.d. banke omogućiti građanima grada Varaždina praćenje  potrošnje, kao i ostvarenje ušteda, koje etažno centralno grijanje svakako nudi.
   
  U Vaba d.d. banci Varaždin zaprimljeni su već prvi zahtjevi za kredite u prosječnom iznosu od 15.000 kuna. Krediti će se odobravati u iznosima od 10.000 do 30.000 kuna, s rokom otplate od 13 do 36 mjeseci. Sredstva kredita isplaćivat će se na poslovni račun izvođača radova.
   
  Kamatna stopa iznosi 8 posto godišnje, naknada za odobrenje 1 posto, što na primjeru kredita od 15.000 kuna, s rokom otplate od 36 mjeseci, znači mjesečnu otplatu kredita od 470,05 kuna.
  Za odobrenje kredita potrebno je priložiti Ugovor o izvođenju radova. Kao instrument osiguranja kredita, Banka ugovara bjanko zadužnicu i Izjavu o suglasnosti o zapljeni plaće/mirovine korisnika kredita.
   
  Za Vaba d.d. banku Varaždin, kao vodeću banku ove regije te banku sa sjedištem u Varaždinu, razvoj i unapređenje poslovanja s građanima, obrtnicima i poduzetnicima s područja Grada Varaždina od neosporne je važnosti, pa je namjera Banke i nadalje sudjelovati i podržavati sve projekte razvoja i potpore građanstvu, obrtništvu i poduzetništvu na području Grada Varaždina.

  Dugoročni kredit za etažno grijanje
 • Održana redovna Glavna skupština Vaba d.d. banke Varaždin
  13lip
  Dana 13.6.2012. održana je redovna Glavna skupština Vaba d.d. banke Varaždin, objava poziva za koju je izvršena u Narodnim novinama broj 52/2012 od 09.05.2012.

  Skupštini je bilo nazočno 5 dioničara koji su predstavljali 861 182 dionica s pravom glasa, odnosno 48,79% ukupnog temeljnog kapitala Banke.

  Odluke su donijete jednoglasno u tekstu kako je bilo predloženo u objavi poziva.
   
 • Vaba d.d. banka Varaždin nagradila najbolje projekte učenika i studenata
  4lip
  Varaždin, 1.lipanj 2012. – Ovog vikenda, u Toplicama Sveti Martin održano je, pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, XVI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, s nazivom „Malo gospodarstvo na korak do integracije u jedinstveno europsko tržište“, a na kojem su uz mnogo zanimljive teme i mnoštvo okupljenih obrtnika, poduzetnika i gospodarstvenika, posebnu pažnju okupljenih svakako pridobili i mladi učenici i studenti, koji su svojim radovima i predstavljanjem poduzetničkih ideja osvojili i vrijedne nagrade.
   
  Naime, jedna od tema  ovog Savjetovanja ticala se i najmlađih sudionika, učenika i studenata koji su prisutnima ovom prilikom predstavili svoje viđenje Poslovnog plana (u kategoriji srednjih škola) odnosno svoj Poslovni projekt (u kategoriji visokih škola i učilišta).
  Najbolje učenike i studente, na poziv organizatora koji Vaba d.d. banku prepoznaju kao dugogodišnjeg partnera i važnog gospodarskog čimbenika ove regije,  za osvojeno 1., 2.. i 3. mjesto nagradila je vrijednim novčanim nagradama Vaba d.d. banka Varaždin, vodeća banka Sjeverozapadne Hrvatske i prepoznat partner zajednica u kojima djeluje.
   
  Vaba d.d. banka Varaždin kao društveno odgovorna kompanija kontinuirano podupire vrijedne projekte i inicijative s naglaskom na razvoj i unapređenju znanja mladih, pa je tako i ovo Savjetovanje prepoznala kao uistinu vrijedan događaj. Također ovom prilikom Banka je podržala i brojne prisutne obrtnike i poduzetnike koji su dugogodišnji klijenti Vaba d.d. banke.
   
  Društveno odgovorno poslovanje Vaba d.d. banka Varaždin potvrdila je mnogo puta tijekom proteklih godina, čime je i u ovom segmentu djelovanja potvrdila poziciju lidera na području sjeverozapadne Hrvatske.
 • Obavijest klijentima
  1lip
  Poštovani klijenti,

  Zbog uvođenja novih obrazaca platnog prometa HUB 3, biti će onemogućen pristup internet bankarstvu ¨Enter Vaba¨, u vremenskom razdoblju 02.06. od 14h - 03.06. do 16h.

  Hvala na razumijevanju.

  Vaba d.d. banka Varaždin
 • Ljetno radno vrijeme poslovnica
  31svi
   Ljetno radno vrijeme poslovnica možete pogledati ovdje.
 • Klijenti Vaba d.d. banke od 1. lipnja mogu podizati gotovinu i na svim bankomatima MBU mreže. Maestro karticom Vaba banke do gotovine, bez naknade, na više od 1300 bankomata banaka u Republici Hrvatskoj
  28svi
   Varaždin, 29. svibanj 2012. – Klijentima Vaba d.d. banke Varaždin, novčana sredstva na tekućem računu, od sad su dostupna i na 1300 bankomata MBU mreže, čime Maestro karticom Vaba banke klijenti Banke, bez plaćanja naknade, jednostavno i brzo mogu doći do gotovine u svakom gradu i mjestu odnosno na svim bankomatima banaka u  Republici Hrvatskoj.
   
  MBU d.o.o. je vodeći kartični procesor u Hrvatskoj i regiji.  Bankama korisnicama pruža usluge izdavanja kartica, procesiranje i prihvat kartica na bankomatima, EFTPOS terminalima i internetu te ostale usluge u okviru kartičnog poslovanja, pritom uspješno prateći svjetske trendove u segmentu kartičnog procesiranja.
   
  MBU je kartični procesor s međunarodnim prisustvom i tendencijom širenja poslovanja u srednjoj i istočnoj Europi. Usluge kartičnog procesiranja MBU-a koristi ukupno 28 banaka i financijskih institucija iz Hrvatske te banke Austrija, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine i Ukrajine.
 • Klijenti Vaba d.d. banke od 1. lipnja mogu podizati gotovinu i na svim bankomatima MBU mreže. Maestro karticom Vaba banke do gotovine, bez naknade, na više od 1300 bankomata banaka u Republici Hrvatskoj
  28svi
   Varaždin, 29. svibanj 2012. – Klijentima Vaba d.d. banke Varaždin, novčana sredstva na tekućem računu, od sad su dostupna i na 1300 bankomata MBU mreže, čime Maestro karticom Vaba banke klijenti Banke, bez plaćanja naknade, jednostavno i brzo mogu doći do gotovine u svakom gradu i mjestu odnosno na svim bankomatima banaka u  Republici Hrvatskoj.
   
  MBU d.o.o. je vodeći kartični procesor u Hrvatskoj i regiji.  Bankama korisnicama pruža usluge izdavanja kartica, procesiranje i prihvat kartica na bankomatima, EFTPOS terminalima i internetu te ostale usluge u okviru kartičnog poslovanja, pritom uspješno prateći svjetske trendove u segmentu kartičnog procesiranja.
   
  MBU je kartični procesor s međunarodnim prisustvom i tendencijom širenja poslovanja u srednjoj i istočnoj Europi. Usluge kartičnog procesiranja MBU-a koristi ukupno 28 banaka i financijskih institucija iz Hrvatske te banke Austrija, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine i Ukrajine.
 • Uredba Vlade Republike Hrvatske o plaćanju doprinosa prema plaći
  3svi
  U Narodnim novinama br. 49/2012 objavljena je Uredba o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa (u daljnjem tekstu: Uredba), koja stupa na snagu 1. svibnja 2012. godine.
   
  Predmetnom Uredbom propisani su obvezni elementi platnog naloga za isplatu plaće kao i obveze poslodavaca i banaka prilikom isplate plaća.
   
  Sukladno Uredbi poslodavci su dužni popuniti platne naloge za isplatu plaće s novim Uredbom propisanim pozivom na broj zaduženja.
   
  Poslodavci koji su Uredbom definirani kao oni koji ne uplaćuju doprinose, dužni su uz naloge za isplatu plaće podnijeti na provedbu i naloge za plaćanje doprinosa. Izvršenje naloga za plaćanje doprinosa preduvjet je za izvršenje naloga za isplatu plaće.
   
  Više informacija na www.porezna-uprava.hr
 • Obavijest klijentima o uvođenju:
  17tra
  - IBAN-a u nacionalni platni promet
  - novih obrazaca platnog prometa HUB 3 i HUB 3A
  - novog zbrojnog naloga i izvatka po računu   Poštovani,
   
  Obavještavamo vas da se u okviru priprema za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju uvode promjene vezano na obvezu korištenja IBAN-a što zahtijeva i promjenu obrazaca platnog prometa.
   
  Trenutno je obveza korištenja IBAN-a samo za međunarodna plaćanja dok se za provođenje nacionalnih platnih transakcija koristi konstrukcija računa VBDI +partija.
   
  U prijelaznom razdoblju od 1.6.2012. do 1.6.2013. godine moći će se za nacionalne platne transakcije koristiti paralelno postojeća konstrukcija računa „VBDI+ partija“ ili IBAN konstrukcija računa.
   
  Od 1.6.2013. godine obvezno je korištenje isključivo IBAN-a za sve platne transakcije (nacionalne i međunarodne).
   
  Sukladno ovim promjenama uvode se i novi obrasci HUB 3 i HUB 3A koji omogućuju unos IBAN konstrukcije računa.
   
  Obrazac HUB 3 je novi univerzalni obrazac koji će zamijeniti sadašnje obrasce: HUB 1 (za nacionalna plaćanja) i Nalog 14 (za međunarodna plaćanja).
   
  Obrazac HUB 3A je namijenjen isključivo za nacionalna (domaća) plaćanja u kunama i strojno popunjavanje te sadrži mjesto za bar kod.
   
  U prijelazom razdoblju od 1.6.2012. do 31.12.2012. paralelno sa starim HUB obrascima (HUB 1 i HUB 1-1) moći će se koristiti i novi obrasci HUB 3 i HUB 3A.
   
  Na novim obrascima, kada se koriste za nacionalna plaćanja, moći će se upisivati:
  • postojeći broj računa (VBDI banke + broj računa = 17 mjesta) ili
  • IBAN (21 mjesto, od kojih prva dva sadržavaju oznaku HR)
   
  Od 1.1.2013. u upotrebi će biti samo novi obrasci HUB 3 i HUB 3A.
   
  Osim novih HUB obrazaca uvodi se od 4.6.2012. godine novi format zbrojnog naloga. Do 1.1.2013. godine Banka će prihvaćati paralelno i stari i novi format, a nakon toga isključivo novi format zbrojnog naloga.
   
  Datoteka za preuzimanje izvadaka po transakcijskom računu putem Internet bankarstva „Enter Vaba“ biti će od 4.6.2012. godine dostupna samo u novom formatu. 

  ­­­­­­­­­­­­­Dodatne informacije:
  Sve podatke o novim HUB obrascima, formatu izvatka za klijente i formatu  zbrojnog naloga možete naći na Internet stranici Hrvatske udruge banaka, www.hub.hr .
   
  Zakonska regulativa:
  • Zakon o platnom prometu (NN 133/2009)
  • Odluka o načinu otvaranja transakcijskih računa (NN 3/2011, 35/2011, 50/2011, 89/2011, 201/2011 i 135/2011)
  • Odluka o nalozima za plaćanje (NN 3/2011)
   
   
 • Vaba d.d. banka donirala sredstva za kupnju uređaja za košnju livadnih površina u parku prirode Arboretum Opeka
  8vlj
  Varaždin, 08.02.2012. –  Na prigodnoj svečanosti u maloj dvorani Županijske palače Varaždinske županije, Vaba d.d. banka Varaždin danas je Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Varaždinske županije donirala potrebna sredstva kojima će, nakon dugo vremena, konačno biti kupljen uređaj  za košnju trave u parkovnom dijelu koji se prostire na cca 25 ha Arboretuma Opeka.
   
  Sukladno politici društveno odgovornog poslovanja, Vaba d.d. banka Varaždin tako je i ovog puta odlučila podržati vrijedne projekte i inicijative regije u kojoj djeluje, pa je prepoznala vrijednost inicijative za kupnju ovog uređaja započetu prošle godine dobrotvornom aukcijom likovnih djela na kojoj je za ovu namjenu prikupljeno 30.000,00 kuna. Donacijom u iznosu od 20.000,00 kuna VABA banka d.d. iz Varaždina omogućena je kupnja malog traktora s priključkom – malčerom, koji će olakšati provođenje aktivnosti održavanja i uređenja ovog vrijednog lokaliteta te doprinijeti zaštiti i očuvanju Arboretuma Opeka - vrijedne prirodne i kulturne baštine Republike Hrvatske.
   
  Spomenik parkovne arhitekture Arboretum Opeka jedan je od 26 zaštićenih područja Varaždinske županije. Ubraja se među najvrijednije spomenike parkovne arhitekture i jedini je kontinentalni arboretum u Hrvatskoj i zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske, a njegova vrijednost i značaj zasigurno prelazi lokalne okvire.
   
  Od 2004. godine, kada je kompleks dvorca i perivoja Arboretuma Opeka postao vlasništvom Republike Hrvatske, postoje brojni problemi vezani uz njegovo uređenje i održavanje,  no Varaždinska županija putem Javne ustanove za upravljanje zaštićenim vrijednostima na području Varaždinske županije koja je nadležna za upravljanje zaštićenim vrijednostima, nije dopustila da Arboretum Opeka bude prepušten daljnjem propadanju te od 2007. godine provodi aktivnosti na njegovom redovitom održavanju.


   
 • Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio Stanka Kežmana za predsjednika Uprave Vaba d.d. banke Varaždin
  2vlj
  Varaždin, 02.02.2012. – Na jučer održanoj sjednici Savjeta Hrvatske narodne banke Stanko Kežman potvrđen je za novog predsjednika Uprave Vaba d.d. banke, a na osnovu prijedloga Odluke Nadzornog odbora Vaba d.d. banke vezano uz imenovanje predsjednika Uprave.

  Naime, Nadzorni odbor Vaba d.d banke Varaždin 1. prosinca 2011. godine donio je odluku o imenovanju Stanka Kežmana kandidatom za funkciju predsjednika Uprave Banke na period od 3 godine.

  Varaždinac Stanko Kežman svoje dvadesetogodišnje radno iskustvo stekao je radeći na odgovornim menadžerskim pozicijama u gospodarstvu i bankarstvu.  Diplomirao je na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomista. Svoju poslovnu karijeru započeo je kao pripravnik u Varaždinskoj banci 1984. godine. Tri godine kasnije, dolazi na mjesto rukovoditelja Distributivnog centra Levis u Novom Marofu. Ukupno 12 godina radnog vijeka provodi na rukovodećim funkcijama u tvrtkama u sklopu Varteksa d.d., pa je tako obnašao funkcije zamjenika direktora Levisa d.o.o., direktora Varteks-Varteks trgovine d.o.o, Varteks-Vartimpexa d.o.o., a bio je i zamjenik generalnog direktora Varteksa d.d. u periodu od 1996. do 1999. godine. Nakon toga, ponovno se vraća bankarstvu i svoju karijeru nastavlja kao direktor Podružnice u Privrednoj banci Zagreb. Ubrzo prelazi u Raiffeisenbank Austria d.d., gdje je devet godina bio zamjenik direktora Podružnice. 2009. godine postaje direktor Direkcije poslova prodaje u Raiffeisen Factoring d.o.o.

  Uz navedene funkcije u gospodarstvu, Stanko Kežman bio je i predsjednik Saveza športova Varaždinske županije ( 1996.-1997.), član Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora ( 1996.-1997.), Predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Varaždina ( 2001.-2005.), član Rotary kluba Varaždin (2004.-2009.).  Kao istaknuti djelatnik i promicatelj sporta u gradu Varaždinu i Županiji, dobitnik je Zlatne plakete Zajednice športskih udruga Grada Varaždina 2000. godine.