Novosti

2006
 • Snažan rast poslovanja Vaba d.d. banke Varaždin
  19pro

  Vaba d.d. banka Varaždin na današnjoj konferenciji za medije hrvatskoj je javnosti predstavila ostvarenja Banke u ovoj godini, ali i najavila planove i projekte koje namjerava realizirati u budućnosti. Rezultate poslovanja Banke i projekte koji su doprinijeli stvaranju prepoznatljivosti i kvalitetne pozicije Banke na hrvatskom bankarskom tržištu tijekom ove godine predstavili su predsjednik Uprave Vaba banke, Igor Čičak i član Uprave, Marinko Benić.

  Aktiva banke s 307 milijuna kuna na početku godine narasla je na 725 milijuna kuna s 30.11.2006., što predstavlja rast više od 235 posto. U 2006. godini otvoreno je pet novih poslovnica, pa Vaba banka ovu godinu završava s brojem od 10 poslovnica, dok najveću poslovnicu, onu u hotelu "Turist" u Varaždinu, planira završiti do kraja godine te svečano otvoriti 26.siječnja 2007.

  Svakako najznačajniji projekt za poslovanje banke s građanima tijekom 2006. godine uvođenje je čip Maestro kartice, kojom je Vaba banka svojim klijentima otvorila mogućnost podizanja gotovine na više od 700 bankomata MBU mreže bez naknade.

  Također vrlo značajan je projekt privatnog bankarstva, pokrenut u lipnju ove godine. Odabirom najkvalitetnijh kadrova te ciljanom i programiranom edukacijom dodatno će se unaprijediti kvaliteta usluge, a proizvode banke učiniti dostupne klijentima i u područjima gdje banka nije prisutna putem svoje poslovne mreže.

  "Posljednji realizirani projekt kreditiranje je građana za kupnju dionica INA-e. U Vaba d.d. banci realizirana je čak gotovo četvrtina svih predanih zahtjeva u Podružnici Varaždin FINA-e za kupnju dionica INA-e, čime smo svakako potvrdili kvalitetu našeg poslovanja odnosno ono što smatramo našim najvećim vrijednostima - brzina i znanje, te individualan pristup svakom klijentu" - istakao je Igor Čičak, predsjednik Uprave Vaba d.d. banke.

  Najnoviji proizvod kojeg nudi Vaba d.d. banka Varaždin su potrošački beskamatni krediti, za kupnju robe široke potrošnje u tridesetak trgovačkih kuća u Varaždinskoj, Međimurskoj, Brodsko posavskoj i Istarskoj županiji.

  "Vaba banka nedavno je dobila odobrenje HANFE za poslove skrbništva, pa će tako svojim klijentima od sada biti u mogućnosti ponuditi i obavljanje poslova skrbništva nad vrijednosnim papirima i poslova posredovanja za ostale financijske usluge. Svaki klijent koji dođe u poslovnicu banke može obaviti kupnju ili prodaju udjela u investicijskim fondovima, te će isto tako moći zaključiti police osiguranja. Vaba d.d. banka Varaždin već je licencirala zaposlenike za obavljanje tih usluga" - rekao je Marinko Benić, član Uprave banke.

  Na strani poslovanja s pravnim osobama Vaba d.d. banka među prvim je hrvatskim bankama krenula s projektom Cash pooling-a, pa tako danas u poolu ima čak 53 tvrtke iz Varaždinske županije. Internet bankarstvo za pravne osobe koje je uvedeno prošle godine dodatno je unaprijedilo uslugu hrvatskim tvrtkama te je Vaba banku, s gotovo dvostrukim rastom aktive u ovom segmentu poslovanja, svrstalo u ravnopravan položaj s ostalim bankama koje posluju u Hrvatskoj.

  U 2007. godini planira se porast aktive na više od 900 milijuna kuna. Također planira se otvaranje četiri do pet novih poslovnica, na području Varaždinske i Međimurske županije, te jedne poslovnice u Koprivnici što ima za cilj dodatno učvrstiti poziciju Vaba banke na lokalnom i regionalnom tržištu. U 2008 g,. Vaba banka planira napraviti i značajniji iskorak na nacionalnoj razini otvarajući financijske centre u većim financijskim središtima u Republici Hrvatskoj.

  Dokapitalizacija banke u narednoj godini, a za što postoji veliki interes kako privatnih tako i drugih investitora koji bi putem burze dokapitalizirali banku, omogućit će se, prije svega hrvatskim institucionalnim i individulnim investitorima, da ulože kapital u Vaba d.d. banku, što uz visoku transparentnost ima za cilj ostvarenje visoke razine korporativnog upravljanja koja se danas traži od modernih i fleksibilnih financijskih institucija.

  Vaba banka Varaždin je tijekom 2006. godine ostvarila je značajan rast u gotovo svim segmentima poslovanja, a skorašnjim preseljenjem banke u nove prostore, čije se uređenje upravo završava u hotelu "Turist", Vaba banka će dobiti mogućnost za još snažniji rast i pozicioniranje na lokalnoj i regionalnoj razini.

 • Vaba banka Varaždin zaključila Ugovore o potrošačkim kreditima s 30 trgovačkih kuća
  13pro

  Vaba d.d. banka Varaždin zaključila je Ugovore o potrošačkim kreditima s 30 trgovačkih kuća u Varaždinskoj, Međimurskoj, Brodsko-posavskoj i Istarskoj županiji.

  Prilagođavajući svoje proizvode potrebama svojih klijenata, Vaba d.d banka Varaždin, pripremila je za građane posebno povoljne uvjete kreditiranja za kupnju robe široke potrošnje.

  Potrošački krediti Vaba d.d. banke Varaždin, beskamatni su krediti, koji se vrlo jednostavno mogu realizirati u svim poslovnicama Vaba banke, u iznosima od 4.000,00 do 44.000,00 kuna. Odobravaju se na period do 2 godine, bez kamate.

  Otplata je u mjesečnim ratama, a naknada za odobrenje kredita iznosi 2,99 posto od iznosa kredita.

  Efektivna kamatna stopa iznosi od 2,97 do 5,79 posto.

  Potrošački krediti Vaba banke namijenjeni su za kupnju robe iz asortimana trgovačkih kuća s kojom je sklopljen ugovor. To su trenutno:

  •     Mardex Max, ITC Varaždin, Audio design, BI-EL, Salon namještaja Barok, Lily tours i ACT Plavec iz Varaždina,
  •     Trgovački obrt Millenium, V-ELIN, Međimurka DIB, BRID, Bukal Elektronika, Međimurka BS, GEA 90, Motori i Mobicom iz Čakovca,
  •     FIS, Birotehna, K-V-K, Delta Color, Mioagrostroj, Marsonia i Energo-Inženjering iz Slavonskog Broda,
  •     Akro Studio i MKM iz Nove Gradiške,
  •     Kernjak-Trgomont d.o.o. i Autokuća Slukić iz Nedelišća,
  •     Sobočan iz Sv. Martina na Muri,
  •     IZI prom iz Murskog Središća,
  •     Mardex iz Novog Marofa,
  •     Lizzul d.o.o. iz Pule.
 • Radimir Čačić potpisao ugovor o kreditu za kupnju dionica INE u Vaba d.d. banci Varaždin
  17stu

  Danas je u Varaždinu, u financijskom centru Vaba d.d. banke Varaždin, župan Varaždinske županije Radimir Čačić potpisao ugovor o kreditu za kupnju dionica Ine. Ugovor je potpisao u prisustvu Igora Čička, predsjednika Uprave Vaba d.d. banke Varaždin i Stjepana Bunića, zamjenika predsjednika Nadzornog odbora te predstavnika medija.

  Vaba d.d. banka Varaždin svojim klijentima nudi kredite za kupnju dionica Ine u iznosu od 19.000,00 kn do 38.000,00 kn. Krediti za kupnju dionica Ine koje nudi Vaba d.d. banka Varaždin, jedini su na tržištu za koje se godinu dana plaća samo kamata od 7,5 posto. Glavnica dolazi na naplatu jednokratno nakon 13 mjeseci ili se poslije preformulira u dionički, margin kredit.

 • Otvorena deseta poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin u Sisku
  30lis

  Danas je u Sisku, na adresi S. i A. Radića 15, uz prisustvo gospodarstvenika, klijenata Vabe i medija svečano otvorena još jedna poslovnica Vaba d.d. banke u Sisku. Otvorenju su prisustvovali gospođa Marina Lovrić, županica Sisačko-moslavačke županije te Igor Čičak, predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin.

  Vaba d.d. banka Varaždin, od svog nastanka ostvarila je značajan rast i razvila široku mrežu poslovnica. Prošle je godine Vaba d.d. banka Varaždin bila na prvom mjestu po rastu aktive. Ukupna aktiva na dan 31. 12. 2005. iznosila je 307 milijuna kuna, što je 119 posto više u odnosu na prethodnu godinu, kada je aktiva iznosila 140 milijuna kuna. U devet ovogodišnjih mjeseci bilanca Banke je udvostručena u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
  Broj poslovnih subjekata – klijenata Vaba banke u ovoj je godini povećan za više od 50 posto, dok su ukupni depoziti ostvarili rast od čak 152 posto.

  Vaba banka svojim klijentima nudi specifičan bankarski, ali i nebankarski proizvod kreiran prema potrebama i mogućnostima svakog pojedinog klijenta. Uz osnovne usluge koje se nalaze na listi usluga svake komercijalne banke iz područja osobnog i poslovnog bankarstva, Vaba d.d. banka Varaždin svojim klijentima nudi i usluge komunalnog bankarstva u kojem je u zadnje vrijeme ostvarila značajan iskorak. Projekt studentskih kredita uspješno se realizira na području Varaždinske županije i Nove Gradiške. Početkom ove godine uspješno je pokrenut i Cash-pool, odnosno objedinjeno vođenje računa proračunskih korisnika i ustanova te trgovačkih društava u vlasništvu Varaždinske županije.

  Koristeći sve prednosti FIMA Grupe i strateških partnera Vaba d.d. banka svojim korisnicima svakodnevno nudi cjelokupnu financijsku uslugu.

  Uz sjedište i poslovnice banke u Varaždinu, poslovnice u Novoj Gradiški, Slavonskom brodu i Puli te Financijski centar u Zagrebu, poslovnice u prostorima Fine u Ludbregu i Krapini te poslovnicu u Čakovcu, otvaranjem današnje poslovnice u Sisku broj poslovnica Vaba banke dosegao je deset.

  Vaba d.d. banka Varaždin, moderna je i fleksibilna banka, s točno određenom vizijom, misijom i strategijom te snažnim razvojnim potencijalom. Otvaranje novih poslovnica, daljnje širenje ponude proizvoda i usluga te razvoj u nacionalnu banku, ciljevi su Vaba d.d. banke Varaždin.

 • Garancija GARE klijentu Vaba d.d. banke Varaždin
  31kol

  Danas je u Varaždinu, u prostorima Varaždinske županije u Kratkoj ulici, uz prisustvo župana Varaždinske županije Radimira Čačića, člana Uprave Vaba d.d. banke Varaždin Marinka Benića i poduzetnice, gospođe Štefice Kretić Gonzi potpisan Ugovor o poduzetničkom kreditu osiguran garancijom GARE.

  Danas potpisani Ugovor o poduzetničkom kreditu uz garanciju za kredit poduzetnici Štefici Kretić Gonzi omogućit će povećanje stočnog fonda gđe. Kretić Gonzi, koja će kreditnim sredstvima uz povoljne uvjete kupiti 7 krava.

  Vaba d.d. banka i Garancijska agencija Varaždinske županije Ugovorom o poslovnoj suradnji obvezale su se na suradnju na području poticanja ulaganja i razvoja subjekata malog gospodarstva, davanja garancija za kredite koje subjektima malog gospodarstva odobre banke, davanja garancija za kredite koje odobre učenicima i studentima, podupiranja istraživanja, razvoja i primjene suvremenih tehnologija te promicanja poduzetništva i stvaranja uvjeta za razvoj poduzetništva žena i mladih.

 • Izdana prva garancija GARE klijentu Vaba d.d. banke Varaždin
  27srp

  Danas je u Varaždinu, u prostorima Varaždinske županije u Kratkoj ulici, uz prisustvo direktora Garancijske agencije Danijela Ivanagića, člana Uprave Vaba d.d. banke, Marinka Benića i ravnateljice dječjeg vrtića Petar Pan iz Mađareva, Anite Benko, potpisan prvi Ugovor o kreditu osiguran garancijom GARE.

  Naime, u veljači ove godine Vaba d.d. banka i Garancijska agencija Varaždinske županije, kao i Privredna banka Zagreb, Erste banka, Zagrebačka banka, HVB i HAAB potpisale su Ugovor o poslovnoj suradnji kojim će se dodatno unaprijediti malo i srednje poduzetništvo te poboljšati i olakšati razvojni projekti u Varaždinskoj županiji.

  Danas potpisani Ugovor o kreditu uz garanciju za kredit Dječjem vrtiću Petar Pan omogućit će dovršetak uređenja dječjeg vrtića u Mađarevu, a kojim će se stanovnicima Mađareva i općine Novi Marof osigurati kapaciteti za smještaj 40 –tak djece od 1 do 7 godina.

  Na području općine Novi Marof trenutno postoji samo jedan općinski vrtić, dok se na listi čekanja nalazi 80-tak djece. Također na ovom području ne postoji vrtić za smještaj djece jasličke dobi (1 do 3 godina) pa će se realizacijom ovog kredita i završetkom projekta osigurati smještaj i za najmlađe pripadnike zajednice.

  Vaba d.d. banka i Garancijska agencija Varaždinske županije Ugovorom o poslovnoj suradnji obvezale su se na suradnju na području poticanja ulaganja i razvoja subjekata malog gospodarstva, davanja garancija za kredite koje subjektima malog gospodarstva odobre banke, davanja garancija za kredite koje odobre učenicima i studentima, podupiranja istraživanja, razvoja i primjene suvremenih tehnologija te promicanja poduzetništva i stvaranja uvjeta za razvoj poduzetništva žena i mladih.

 • Vaba d.d. banka Varaždin - “Zlatni pokrovitelj izvještavanja sa Svjetskog nogometnog prvenstva“
  30svi

  Danas je u Varaždinu, u Kult.cafe-u FIMA-inog poslovnog centra, svečano potpisan Ugovor o pokroviteljstvu Svjetskog nogometnog prvenstva između Vaba d.d. banke Varaždin i Sportskih novosti, čime će Vaba - zlatni pokrovitelj izvještavanja sa svjetskog nogometnog prvenstva, svim hrvatskim građanima omogućiti kvalitetno i brzo praćenje jednog od najznačajnijih sportskih događaja godine.

  Ugovor su potpisali član Uprave Vaba d.d. banke, Marinko Benić i predsjednik Uprave Sportskih novosti, Zvonimir Boban.

  Potpisivanjem ovog Ugovora Vaba d.d. banka Varaždin omogućit će odlazak i boravak 5 novinara i 1 fotoreportera na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj, što će zacijelo doprinijeti kvaliteti izvještavanja te promptnoj informiranosti hrvatskih građana.

  «Vaba d.d. banka Varaždin, moderna je i fleksibilna banka, s jasnom vizijom, misijom i strategijom te snažnim razvojnim potencijalom. Kontinuiranim osluškivanjem potreba i želja tržišta, želja je banke uslugu u potpunosti prilagoditi zahtjevima klijenata no isto tako i biti istinski partner svojih klijenata i u drugim područjima svakodnevnog života. Današnje potpisivanje Ugovora stoga je samo još jedna potvrda naše strategije i smjernica poslovanja», istaknuo je član Uprave Marinko Benić

  Boban1Boban2Boban3

 • Otvorena još jedna poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin u Varaždinu
  10svi

  Danas je u Varaždinu, na adresi Kratka ulica 2, uz prisustvo predstavnika lokalne vlasti, gospodarstvenika, klijenata Vaba banke i medija svečano otvorena još jedna poslovnica Vaba d.d. banke u Varaždinu. Otvorenju su prisustvovali zamjenik župana Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina Zlatko Horvat, predsjednik Nadzornog odbora Vaba d.d. banke Varaždin i direktor FIMA Holdinga d.d. Milan Horvat te Marinko Benić, član Uprave Vaba d.d. banke Varaždin.
  Vaba d.d. banka Varaždin, od svog nastanka ostvarila je značajan rast i razvila široku mrežu poslovnica. Prošle je godine Vaba d.d. banka Varaždin bila na prvom mjestu po rastu aktive. Ukupna aktiva na dan 31. 12. 2005. iznosila je 315 milijuna kuna, što je 124,62 posto više u odnosu na prethodnu godinu, kada je aktiva iznosila 140 milijuna kuna. Dobit na kraju 2005. godine iznosi 6,1 milijun kuna, što je 5,2 milijuna kuna više u odnosu na godinu prije. 
  Uz sjedište banke u Varaždinu, Vaba je prošle godine otvorila poslovnicu u Puli te Financijski centar u Zagrebu, a ove godine plan otvorenja novih poslovnica nastavila je otvorenjem svojih poslovnica u prostorima FINE u Ludbregu i Krapini te prošlotjednim otvorenjem prve poslovnice u Međimurskoj županiji, u Čakovcu.  
  Vaba banka svojim klijentima nudi specifičan bankarski, ali i nebankarski proizvod kreiran prema potrebama i mogućnostima svakog pojedinog klijenta. Uz osnovne usluge koje se nalaze na listi usluga svake komercijalne banke iz područja osobnog i poslovnog bankarstva, Vaba d.d. banka Varaždin svojim klijentima nudi i usluge komunalnog bankarstva u kojem je u zadnje vrijeme ostvarila značajan iskorak. Projekt studentskih kredita uspješno se realizira na području Varaždinske županije, Nove Gradiške, a uskoro i u Slavonskom Brodu, a početkom ove godine uspješno je pokrenut i Cash-pool, odnosno objedinjeno vođenje računa proračunskih korisnika i ustanova te trgovačkih društava u vlasništvu Varaždinske županije. Koristeći sve prednosti FIMA Holdinga i strateških partnera Vaba d.d. banka svojim korisnicima svakodnevno nudi cjelokupnu financijsku uslugu.
  Vaba d.d. banka Varaždin, moderna je i fleksibilna banka, s točno određenom vizijom, misijom i strategijom  te snažnim razvojnim potencijalom. Otvaranje novih poslovnica, daljnje širenje ponude proizvoda i usluga te razvoj u nacionalnu banku, ciljevi su Vaba d.d. banke Varaždin.

 • Otvorena poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin u Čakovcu
  3svi

  Danas je u Čakovcu, na adresi Matice hrvatske 4, uz prisustvo predstavnika lokalne vlasti, gospodarstvenika, klijenata Vaba banke iz regije i medija svečano otvorena nova poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin. Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik grada Čakovca Branko Šalamon, dožupanica Međimurske županije Dijana Marciuš, predsjednik Nadzornog odbora Vaba d.d. banke Varaždin i direktor FIMA Holdinga d.d. Milan Horvat te Marinko Benić, član Uprave Vaba d.d. banke Varaždin.
  Vaba d.d. banka Varaždin, od svog nastanka ostvarila je značajan rast i razvila široku mrežu poslovnica. Prošle je godine Vaba d.d. banka Varaždin bila na prvom mjestu po rastu aktive. Ukupna aktiva na dan 31. 12. 2005. iznosila je 315 milijuna kuna, što je 124,62 posto više u odnosu na prethodnu godinu, kada je bila 140 milijuna kuna. Dobit na kraju 2005. godine iznosi 6,1 milijun kuna, što je 5,2 milijuna kuna više u odnosu na godinu prije.
  Uz sjedište banke u Varaždinu, Vaba je prošle godine otvorila poslovnicu u Puli te Financijski centar u Zagrebu, a ove godine plan otvaranja novih poslovnica nastavila je otvorenjem svojih poslovnica u prostorima FINE u Ludbregu i Krapini, te današnjim otvorenjem prve poslovnice u Međimurskoj županiji, u Čakovcu.
  Do kraja ovog mjeseca Vaba d.d. banka otvorit će još jednu poslovnicu u Varaždinu.
  Vaba d.d. banka svojim klijentima nudi specifičan bankarski, ali i nebankarski proizvod kreiran prema potrebama i mogućnostima svakog pojedinog klijenta. Uz osnovne usluge koje se nalaze na listi usluga svake komercijalne banke iz područja osobnog i poslovnog bankarstva, Vaba d.d. banka Varaždin svojim klijentima nudi i usluge komunalnog bankarstva u kojem je u zadnje vrijeme ostvarila značajan iskorak. Projekt studentskih kredita uspješno se realizira na području Varaždinske županije, Nove Gradiške, a uskoro i u Slavonskom Brodu. Početkom ove godine uspješno je pokrenut i Cash-pool, odnosno objedinjeno vođenje računa proračunskih korisnika i ustanova te trgovačkih društava u vlasništvu Varaždinske županije.
  Koristeći sve prednosti FIMA Holdinga i strateških partnera Vaba d.d. banka svojim korisnicima svakodnevno nudi cjelokupnu financijsku uslugu.
  Vaba d.d. banka Varaždin, moderna je i fleksibilna banka, s točno određenom vizijom, misijom i strategijom te snažnim razvojnim potencijalom. Otvaranje novih poslovnica, daljnje širenje ponude proizvoda i usluga te razvoj u nacionalnu banku, ciljevi su Vaba d.d. banke Varaždin.

 • Otvorena poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin u prostorima FINE u Krapini
  23ožu

   Danas je u Krapini, u prostorima FINE, na adresi Frana Galovića 1A, uz prisustvo predstavnika lokalne vlasti, gospodarstvenika, klijenata Vabe iz Regije i medija svečano otvorena nova poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin. Otvorenju su prisustvovali Josip Horvat, gradonačelnik grada Krapine, predsjednica Županijske skupštine, predstavnici FINE, te Marinko Benić, član Uprave Vaba d.d. banke Varaždin.
  Otvaranjem poslovnice Vaba d.d. banke Varaždin u prostorijama FINE u Krapini nastavlja se projekt Vaba d.d. banke i FINE pod nazivom Shop-in-Shop. Vaba d.d. banka Varaždin stoga ovim projektom klijentima omogućuje korištenje svih svojih usluga i proizvoda, kao i proizvoda i usluga partnerskih financijskih institucija iz područja osobnog i investicijskog bankarstva, a djelomično i poslovnog bankarstva, u poslovnicama FINE.
  Klijenti Vaba d.d. banke Varaždin u Krapini će tako odsada moći otvarati tekuće i žiro račune, devizne račune, oročavati depozite, realizirati platne naloge u domaćem i inozemnom platnom prometu, obavljati mjenjačke poslove te kreditno garantne poslove.
  Vaba d.d. banka Varaždin, od svog nastanka ostvarila je značajan rast i razvila široku mrežu poslovnica. Prošle godine Vaba d.d. banka Varaždin bila je na prvom mjestu po rastu aktive.
  Uz sjedište banke u Varaždinu, Vaba d.d. banka je prošle godine otvorila poslovnicu u Puli te Financijski centar u Zagrebu, a ove godine plan otvorenja novih poslovnica nastavila je otvorenjem svoje poslovnice u prostorima FINE u Ludbregu te današnjim otvorenjem u Krapini.
  Do kraja sljedećeg mjeseca Vaba d.d. banka planira otvoriti još dvije nove poslovnice, jednu u Čakovcu i još jednu u Varaždinu.
  Vaba d.d. banka Varaždin svojim klijentima nudi specifičan bankarski, ali i nebankarski proizvod kreiran prema potrebama i mogućnostima svakog pojedinog klijenta. Uz osnovne usluge koje se nalaze na listi usluga svake komercijalne banke iz područja osobnog i poslovnog bankarstva, Vaba d.d. banka svojim klijentima predstavlja i usluge komunalnog bankarstva u kojem je u zadnje vrijeme ostvarila značajan iskorak. Projekt studentskih kredita uspješno se realizira na području Varaždinske županije, Nove Gradiške, a uskoro i u Slavonskom Brodu, a početkom ovog mjeseca uspješno je pokrenut i Cash-pool, odnosno objedinjeno vođenje računa proračunskih korisnika i ustanova te trgovačkih društava u vlasništvu Varaždinske županije.
  Koristeći sve prednosti FIMA Holdinga i strateških partnera Vaba d.d. banka svojim korisnicima svakodnevno nudi cjelokupnu financijsku uslugu.
  Vaba d.d. banka Varaždin, moderna je i fleksibilna banka, s točno određenom vizijom, misijom i strategijom te snažnim razvojnim potencijalom. Otvaranje novih poslovnica, daljnje širenje ponude proizvoda i usluga te razvoj u nacionalnu banku, ciljevi su Vaba d.d. banke Varaždin.

 • Otvorena poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin u prostorima FINE u Ludbregu
  9ožu

  Danas je u Ludbregu, u prostorima FINE, na adresi Petra Zrinskog 5, uz prisustvo gospodarstvenika, klijenata Vabe iz Regije i medija svečano otvorena nova poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin. Otvorenju su prisustvovali Krunoslav Kosir, gradonačelnik grada Ludbrega, Zlatko Mičetić, Direktor Sektora poslovne mreže FINE, te Marinko Benić, član Uprave Vaba d.d. banke Varaždin.
  Otvaranjem poslovnice Vaba d.d. banke Varaždin u prostorijama FINE pokrenut je projekt Vaba d.d. banke i FINE pod nazivom Shop-in-Shop. Vaba d.d. banka Varaždin će klijentima u poslovnicama FINE pružati sve usluge i proizvode Banke i partnerskih financijskih institucija iz područja osobnog i investicijskog bankarstva, a djelomično i poslovnog bankarstva. Tako će ubuduće klijenti Vaba d.d. banke Varaždin u Ludbregu moći otvarati tekuće i žiro račune, devizne račune, oročavati depozite, realizirati platne naloge u domaćem i inozemnom platnom prometu, obavljati mjenjačke poslove, te kreditno garantne poslove.
  Vaba d.d. banka Varaždin, od svog nastanka ostvarila je značajan rast i razvila široku mrežu poslovnica. Prošle godine Vaba d.d. banka Varaždin bila je na prvom mjestu po rastu aktive. Uz sjedište banke u Varaždinu, Vaba d.d. banka je prošle godine otvorila i poslovnicu u Puli te Financijski centar u Zagrebu, a ove godine plan otvorenja novih poslovnica započinje današnjim otvorenjem u Ludbregu.
  Do kraja ožujka bit će otvorena poslovnica u Krapini, također unutar FINE, a uskoro je otvorenje novih poslovnica u Čakovcu i još jedne u Varaždinu. Vaba d.d. banka svojim klijentima nudi specifičan bankarski, ali i nebankarski proizvod kreiran prema potrebama i mogućnostima svakog pojedinog klijenta. Uz osnovne usluge koje se nalaze na listi usluga svake komercijalne banke iz područja osobnog i poslovnog bankarstva, Vaba d.d. banka Varaždin svojim klijentima predstavlja i usluge komunalnog bankarstva u kojem je u zadnje vrijeme ostvarila značajan iskorak. Projekt studentskih kredita uspješno se realizira na području Varaždinske županije, Nove Gradiške, a uskoro i u Slavonskom Brodu, a početkom ovog mjeseca uspješno je pokrenut i Cash-pool, odnosno objedinjeno vođenje računa proračunskih korisnika i ustanova te trgovačkih društava u vlasništvu Varaždinske županije.
  Dakle, koristeći sve prednosti FIMA Holdinga i strateških partnera svojim će korisnicima nuditi cjelokupnu financijsku uslugu
  Vaba d.d. banka Varaždin, moderna je i fleksibilna banka, koja ima svoju viziju, misiju, strategiju i snažan razvojni potencijal. Otvaranje novih poslovnica, daljnje širenje ponude proizvoda i usluga i razvoj u nacionalnu banku, ciljevi su Vaba d.d. banke Varaždin.

 • Vaba d.d. banka potpisala Ugovor o Cash-poolu s Varaždinskom županijom
  14vlj

  U Varaždinu, u uredu Župana Varaždinske županije, član Uprave Vaba d.d. banke Varaždin Marinko Benić i župan Varaždinske županije Radimir Čačić potpisali Ugovor o Cash-poolu kojim Vaba d.d. banka Varaždin nudi uslugu Cash-poola i omogućuje povoljnije korištenje financijskih sredstava 55 ustanova - korisnica državnog proračuna sa područja Varaždinske županije.
  Uz Zagrebačku banku, a koja je nedavno također potpisala Ugovor o Cash-poolu s Varaždinskom županijom za povoljnije financiranje jedinica lokalne samouprave, današnjim potpisivanjem Ugovora Vaba d.d. banka Varaždin omogućuje kvalitetnije, promptnije i jeftinije upravljanje likvidnošću javnim ustanovama.
  Svim ustanovama - korisnicama proračuna iz Varaždinske županije, a koje imaju u Vaba d.d. banci Varaždin otvoren kunski račun Vaba d.d. banka Varaždin tako odsada nudi uslugu pristupanja Cash-poolu, a za koji se u banci vodi poseban obračunski račun. Na navedenom obračunskom računu svakodnevno se evidentiraju pozitivna i negativna stanja te se iz pozitivnih stanja računa u Cash-poolu odobrava izvršenje plaćanja onim subjektima kojima su sredstva potrebna.
  Prednosti članstva u Cash-poolu i koristi “internog financiranja” za članice Cash-poola mnogostruke su, no prije svega treba istaknuti povoljnije kamatne stope na dana, ali i na posuđena sredstva.
  Članovi Cash-poola koji imaju višak sredstava na računu dobivaju kamatu po dvije osnove - internu kamatu na iznos plasiranih sredstava drugim članicama Cash-poola, sukladno skali iznosa depozitnih kamata, a prema iznosu depozita. Članovi Cash-poola koji koriste tuđa sredstva plaćaju također internu kamatu na sredstva iz Cash-poola te kamatu na sredstva banke, no samo onda kad sredstva iz Cash-poola nisu dovoljna.
  Sredstva članova Cash-poola, čija je cijena niža od cijene sredstava banke, uvijek se koriste prva, dok se sredstva banke koriste samo u slučaju kad sredstva članova Cash-poola nisu dovoljna za izvršenje naloga.
  Svaki član Cash-poola svakodnevno na pozitivno stanje na računu može dobiti kamatu višu od depozitne stope, ali i biti likvidan u slučaju kad nema dovoljno sredstava na vlastitom računu - posuđuje sredstva iz Cash-poola po znatno nižoj kamati (interna cijena).
  Marinko Benić, član Uprave Vaba d.d. banke Varaždin istaknuo je: ”Članstvom u Cash-poolu jača se likvidnost svih članica Cash-poola, čime Vaba d.d. banka Varaždin unapređuje likvidnost ustanova - poslovnih subjekata, a samim time i gospodarstva Varaždinske županije. Vaba d.d. banka Varaždin na ovaj način dobiva 55 novih kvalitetnih klijenata sa oko 700 mil. kuna godišnjeg prometa po žiro računima. Cash-pool je kvalitetnija i jeftinija zamjena okvirnih kredita poslovnih banaka za korisnike kredita, a članovima s viškom sredstava na računu daje mnogo veće kamate od kamata po viđenju.”

 • Vaba d.d. banka potpisala Ugovor o poslovnoj suradnji s Garancijskom agencijom Varaždinske županije
  8vlj

  Danas su u Varaždinu, u prostorima Varaždinske županije, župan Radimir Čačić i predsjednik Uprave Vaba d.d. banke, Josip Šeremet potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji Garancijske agencije Varaždinske županije i Vaba d.d. banke Varaždin, kojim će se dodatno unaprijediti malo i srednje poduzetništvo te poboljšati i olakšati razvojni projekti u Varaždinskoj županiji.
  Uz Vaba d.d. banku Ugovore su danas s Garancijskom agencijom potpisali i predstavnici Privredne banke Zagreb, Erste banke, Zagrebačke banke, HVB-a i HAAB-a.
  Potpisnice Ugovora – poslovne banke, a time i Vaba d.d. banka i Garancijska agencija Varaždinske županije danas potpisanim Ugovorom o poslovnoj suradnji obvezale su se na suradnju na području poticanja ulaganja i razvoja subjekata malog gospodarstva, davanja garancija za kredite koje subjektima malog gospodarstva odobre banke, davanja garancija za kredite koje odobre učenicima i studentima, podupiranja istraživanja, razvoja i primjene suvremenih tehnologija te promicanja poduzetništva i stvaranja uvjeta za razvoj poduzetništva žena i mladih.
  Ovom prilikom predsjednik Uprave Vaba d.d. banke, Josip Šeremet, istakao je: «Vjerujem da će potpisivanje ovog Ugovora u velikoj mjeri doprinijeti unapređenju gospodarstva i poduzetništva naše Županije, kao i pomoći i olakšati prve korake onima koji tek počinju sa svojim poslovnim životom odnosno projektima. Poslovna je i strateška orijentacija Vaba d.d. banke upravo podržavanje ovakvih projekata te je stoga moje zadovoljstvo ovom prilikom još i veće.»