Novosti

2007
 • Vaba d.d. banka Varaždin podržava sportske uspjehe
  19pro
   
  Varaždin, 18.12.2007. Eduard Patafta, kapetan odbojkaškog kluba Varaždin ovih je dana dobio nagradu Grada Varaždina za poseban doprinos sportu. Nagrada Grada Varaždina dodjeljuje se svake godine građanima i pravnim osobama na području Grada Varaždina za najviše zasluge u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi, humanitarnog djelovanja te svih drugih područja društvenog života u Gradu Varaždinu.
   
  Odbojkaški klub Varaždin, nedugo nakon navedene nagrade kapetana Kluba,
  osvojio je Hrvatski Kup, te tako postao jedini Varaždinski sportski kolektiv koji je ikada osvojio nacionalni kup.
   
  Odbojkaški klub Varaždin postao je prvoligaškim klubom 1992. godine, te i dalje nastavio djelovati u tom smjeru. Rezultat takvog djelovanja jest igranje utakmica u finalu državnog prvenstva posljednje četiri godine, kao i titula prvaka Hrvatske 2004. i obrana naslova 2005 godine. Cilj kluba je i ostvariti korak naprijed u Srednje Europskoj ligi i kupu CEV-a.
   
  VABA d.d. banka Varaždin, sukladno strategiji svog poslovanja i društveno odgovornog ponašanja, nastoji pružiti stvarnu podršku zajednici u kojoj djeluje. Prepoznavši tako vrijednost i odlične rezultate Odbojkaškog kluba Varaždin na svoj je način podržala njihov daljnji rad i put prema izvrsnim sportskim dostignućima, potpisavši u veljači 2007. godine s klubom Ugovor o sponzorstvu.
 • Vaba d.d. banka Varaždin i Varaždinska županija dodjeljuju poduzetničke kredite iz projekta „Lokalni projekti razvoja – Mikrokreditiranje
  18pro
  Krajem studenog Varaždinska je županija objavila Javni poziv za dodjelu poduzetničkih kredita iz projekta „Lokalni projekti razvoja- Mikrokreditiranje“, a kreditiranje kojih se provodi u suradnji s Vaba d.d. bankom Varaždin.
   
  Korisnici kredita mogu biti obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i ustanove u sto postotnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske koji imaju sjedište i ulažu na području Varaždinske županije.
   
  Krediti  se odobravaju u iznosu od 35.000,00 kuna do maksimalno 200.000,00 kuna, za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme ili dijelova opreme te trajna obrtna sredstva.
  Rok otplate je do 5 godina uz poček do 1 godine, izuzev za obrtna sredstva.
   
  Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Varaždinska županija subvencioniraju kamatu s po 1 posto svaki, odnosno 2 posto ukupno, tako da kamatna stopa za korisnika kredita iznosi 5% godišnje fiksno, tekao instrument osiguranja ovih kredita traži se jamstvo iz projekta Regionalni jamstveni instrumenti, jamstvo Garancijske agencije Varaždinske županije, državno jamstvo (HAMAG) odnosno ostali instrumenti osiguranja u dogovoru s Vaba d.d. bankom.
   
  Sve potrebne informacije o projektu „Lokalni projekti razvoja – Mikrokreditiranje
  možete pronaći na
 • Web stranice Vaba d.d. banke Varaždin među deset najboljih web stranica financijskih institucija
  12pro
   
  Zagreb, 12. studenog, 2007. - Web stranice Vaba d.d. banke Varaždin uvrštene su u VIDI TOP 10 hrvatskih web stranica u kategoriji „Financijske institucije“. U okviru ovogodišnjeg natječaja Vidi Web Top 100 web stranice obiju tvrtki nalaze se u Top 10 ove kategorije zahvaljujući informativnosti, tehničkoj uređenosti i interaktivnosti.
   
  Vaba d.d. banka Varaždin, prema riječima žirija, ima jednu od boljih web stranica banaka koje posluju u Hrvatskoj.
   
  Ovaj je plasman još jedna potvrda kvalitetno i sustavno izgrađivane pozicije i prepoznatljivosti ovih kompanija na hrvatskom tržištu.
   
  Nagrade za najbolje nacionalne web stranice Vidi Web Top 100, dodijeljene su jučer u zagrebačkom hotelu Regent Esplanade, a o pobjednicima je odlučivao žiri sastavljen od 37 renomiranih stručnjaka. Nagrade su dodijeljene u deset kategorija, a ove je godine po prvi put u natječaj uključena kategorija najbolje hrvatske web promocije i najboljeg hrvatskog community servisa, te potkategorija najboljeg hrvatskog bloga.
   
  Svi dobitnici Vidi Web Top 100 nagrada, u deset kategorija i jednoj podkategoriji, nalaze se na web stranici www.vidi.hr/top100.
   
   
   
 • Platni promet Vaba d.d. banke Varaždin od danas dostupan i u poslovnicama banke
  12stu
   Varaždin, 12.11.2007.  –  S ciljem poboljšanja usluge platnog prometa, Vaba d.d. banka Varaždin od danas preuzima obradu cjelokupnog platnog prometa za poslovne subjekte u svojim poslovnicama, što znači da je od sada u Vaba d.d. banci moguća obrada cjelokupnog kunskog platnog prometa.
   
  Uz već dobro poznatu paletu financijskih usluga, Vaba d.d. banka Varaždin u svoju je ponudu tako uvrstila i slijedeće usluge za poslovne korisnike: cjelokupno kunsko poslovanje, uplatu i isplatu gotovine, kunski i devizni platni promet, otvaranje i zatvaranje kunskih i deviznih računa, uplatu osnivačkog pologa, zaprimanje i obradu platnih naloga, kompenzacijske naloge, zaprimanje i isplatu gotovine, zaprimanje i obradu plaća, zaprimanje zahtjeva za Internet bankarstvo, zaprimanje zahtjeva i izdavanje BON 2 obrasca, zaprimanje zahtjeva i izdavanje određenih potvrda vezanih za kunske i devizne račune, zaprimanje i obradu deviznih naloga, promjene potpisnih kartona i promjenu statusa računa te kontrolu stanja računa.
   
  Usluge platnog prometa odvijat će se i putem Internet bankarstva Vaba d.d. banke – „Enter Vaba“, a za što je osmišljen i novi servis. Kartice i čitači koje su klijenti do sada koristili za prijavu na „Enter Vaba“ servis koji se odvijao putem FINA-e i nadalje će se bez dodatnih podešavanja moći koristiti i za prijavu na novi, u potpunosti Vabin „Enter Vaba“ servis.
   
   
 • Vaba d.d. banka Varaždin svečano obilježila Dan štednje
  31lis
   
  Varaždin, 30. listopad 2007. –U želji da na prigodan način obilježi Svjetski dan štednje Vaba d.d. banka Varaždin za svoje je klijente osmislila prigodne proizvode odnosno upotpunila ponudu proizvoda i usluga.
   
  Građanima se tako nudi oročena štednja uz povećanje kamatnih stopa do 22 posto na kunsku i deviznu štednju u eurima, a koja se može ugovoriti kao otvorena štednja s mogućnošću dodatnih uplata i kao rentna štednja s isplatom kamate mjesečno, tromjesečno, polugodišnje i godišnje te priznanje kamata na postignutu ročnost, u slučaju da klijent treba sredstva prije isteka oročenja.
   
  Vaba d.d. banka svoju je ponudu usmjerila i najmlađim pripadnicima zajednice,
  pa tako putem Vaba konto Junior - dječje štednje s redovitim mjesečnim uplatama, potiče na štednju uz kamatnu stopu od 6,5 do 7,5 posto.
   
  Umirovljenicima se nudi mogućnost rentne štednje kao i ulaganje u fondove FIMA Global Investa i KD Investments koje je dostupno svim građanima u poslovnicama Vaba d.d. banke Varaždin.
   
   
  Na sam dan štednje Vaba d.d. banka Varaždin, u želji da svijet bankarstva približi najmlađima, za djecu varaždinskih i čakovečkih dječjih vrtića priredila je «malu školu bankarstva» i prigodne poklone.
  U jutarnjim satima djecu Dječjeg vrtića Gortanova tako će ugostiti poslovnica Vaba banke u Kratkoj 2, Dječjeg vrtića Panda poslovnica Centrala u Aleji kralja Zvonimira 1, Dječjeg vrtića Dječji svijet poslovnica u Aninoj 2, a Dječjeg vrtića Cvrčak poslovnica Banke u Čakovcu.
   
   
 • Svečano otvorena nova lokacija Financijskog centra Vaba d.d. banke u Puli
  30lis
  Pula, 29.10.2007. – Danas je u Puli, na adresi Istarska 7, uz prisustvo predstavnika lokalne uprave, gospodarstvenika, klijenata Vaba d.d. banke iz regije i medija, svečano otvorena nova lokacija Financijskog centra Pula Vaba d.d. banke Varaždin.
   
  Otvorenju su prisustvovali Boris Miletić, gradonačelnik grada Pule, Igor Čičak, predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin, Predrag Melnjak, direktor Financijskog centra Pula Vaba d.d. banke Varaždin, Domagoj Matasić, viši izvršni direktor, Jasna Slunjski, izvršna direktorica Sektora poslovnog bankarstva i Ivana Cesar, izvršna direktorica Sektora osobnog bankarstva, obrtništva i malog poduzetništva Vaba d.d. banke Varaždin.
   
  Vaba d.d. banka Varaždin, od svog nastanka ostvarila je značajan rast i razvila široku mrežu poslovnica. Danas posluje kroz četri financijska centra u Varaždinu, Zagrebu,Puli i Slavonskom Brodu te 11 poslovnica u Varaždinu, Čakovcu, Ludbregu, Krapini, Puli, Zagrebu, Sisku, Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški te ima 153 zaposlenika.
   
 • Vaba d.d. banka Varaždin i KD Investments d.o.o. potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji
  23lis
  Zagreb, 23. listopad 2007. –Vaba d.d. banka Varaždin i KD Investments d.o.o. ovih su dana potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji, a kojim će usluge društva KD Investments postati dostupne klijentima banke i građanima putem sve rasprostranjenije mreže Vaba d.d. banke Varaždin.  
   
  Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin, Igor Čičak i predsjednik Uprave KD Investments d.o.o., Hrvoje Japunčić.
   
  Nakon provedene edukacije djelatnika Vaba d.d. banke, tako je od danas,  u poslovnicama Vaba d.d. banke Varaždin, moguće kupiti sve fondove KD Investments - KD Adria Bond, KD Balanced, KD Victoria i najnoviji KD Nova Europa, koji je s radom započeo 15. listopada ove godine.
   
  Klijentima Vaba d.d. banke, uz fondove FIMA Global Investa koji se u ponudi banke nalaze od samih početaka poslovanja, nude se stoga i fondovi KD Investments, a čime Vaba d.d. banka nastavlja strategiju kontinuiranog unapređenja i širenja financijske ponude, ostvarenjem sinergijskih efekata sa poslovnim partnerima – renomiranim ponuđačima financijskih usluga na tržištu.
   
  Svim klijentima koji se u periodu od 15. listopada do 15. studenog odluče na kupnju udjela u fondovima KD Investments, putem Vaba d.d. banke Varaždin neće se naplaćivati ulazna naknada.
   
   
 • Dionica Vaba d.d. banke Varaždin uvrštena u JDD kotaciju Zagrebačke burze
  11lis
   Varaždin, 11. listopad 2007. – Dionica Vaba d.d. banke Varaždin danas je uvrštena u Kotaciju javnih dioničkih društava Zagrebačke burze, čime je poslovanje Banke postalo još transparentnije i dostupnije investicijskoj i općoj javnosti.

  Vaba d.d. banka Varaždin ima ukupno 1 533 550 dionica dok je nominalna cijena dionice 100,00 kuna. Dionicom će se trgovati pod oznakom BPB-A.

  Vaba d.d. banka Varaždin prema stanju vlasničkih pozicija trenutno ima 480 dioničara, a vodećih sedam dioničara Vaba d.d. banke zajedno drži udjel od oko 78 posto temeljnog kapitala banke. Zaposlenici Vaba d.d. banke Varaždin također sudjeluju u vlasničkoj strukturi Banke sa 2,5 posto dionica.

  Najveći pojedinačni dioničar Banke je FIMA Validus, s udjelom od 33,75 posto. Slijedi investicijski fond Balkan Financial Sector Equtiy Fund sa 19,04 posto, FIMA Grupa d.d. s 10,98 posto, Nikomat d.o.o. s 5 posto, Garancijska agencija Varaždinske županije s 4,95 posto, Grad Varaždin s 2,51 posto i Croatia osiguranje s 2,41 posto.

  „Današnjim uvrštenjem u Kotaciju javnih dioničkih društava Vaba d.d. banka potvrdila je, tijekom proteklih godina, kvalitetno izgrađenu poziciju. Temeljem dosad ostvarenih rezultata uvjeren sam da ćemo vrlo brzo stići i do našeg sljedećeg cilja – uvrštenja u Službeno tržište Zagrebačke burze te time dodatno unaprijediti hrvatsko tržište kapitala, poziciju naše Banke te opravdati očekivanja naših dioničara“, istakao je ovom prilikom predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin, Igor Čičak.

   

 • Poslovnica u Puli preseljena na novu lokaciju
  10lis

  U Puli, na novoj lokaciji Istarska 7 službeno je otvorena poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin. Radno vrijeme poslovnice je od 8 do 16 sati, a subotom od 8 do 12 sati.

 • Otvorena druga poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin u Slavonskom Brodu
  3lis
   
  Slavonski brod, 1.10.2007. – Danas je u Slavonskom Brodu, na adresi Horvatova 38, uz prisustvo predstavnika lokalne uprave, gospodarstvenika, klijenata Vaba d.d. banke iz regije i medija, svečano otvorena druga poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin – poslovnica Tržnica.
   Otvorenju su prisustvovali  dr. Mirko Duspara, gradonačelnik grada Slavonski Brod, Igor Čičak, predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin, Manda Ciprić, direktorica Financijskog centra Slavonski brod Vaba d.d. banke Varaždin, Jasna Slunjski, izvršna direktorica Sektora poslovnog bankarstva i Ivana Cesar, izvršna direktorica Sektora osobnog bankarstva, obrtništva i malog poduzetništva Vaba d.d. banke Varaždin.
   
 • Vaba d.d. banka uvrštena među vodećih deset banaka u RH po kvaliteti i izvrsnosti, prepoznatljivosti branda te omiljenosti kod potrošača
  20ruj

  Gradimo kvalitetan brand

  Ove godine Vaba d.d. banka Varaždin bogatija je za još jedno priznanje stručne ali i opće javnosti.

  Neki bi možda rekli da smo mlada i mala banka, tek kratko prisutna na hrvatskom bankarskom tržištu, no ostvarena prepoznatljivost na lokalnoj ali i nacionalnoj razini govori upravo suprotno.

  Svi zajedno možemo biti itekako ponosni na sebe, naš rad u Vaba d.d. banci ali i sve one godine koje smo kao pojedinci proveli negdje drugdje skupljajući znanja i iskustva koja danas svakodnevno pretačemo u uspješnu priču Vaba d.d. banke.

  Upravo ta znanja i iskustva izgradila su našu prepoznatljivost, a koju je odlučilo nagraditi i 60 članova komisije Supernbrands Hrvatska – vodećih hrvatskih novinara, poslovnih i marketinških stručnjaka.
  Superbrands stručno vijeće za Hrvatsku glasanjem je izabralo najbolje tržišne marke u državi, a VABA d.d. banka ove godine uvrštena je među trideset financijskih institucija odnosno 10 banaka koje su se istakle kvalitetom i izvrsnošću, prepoznatljivošću branda te omiljenosti kod potrošača.

  Odluci stručnog vijeća o dodjeli statusa Superbrands pridružila se ovaj puta i šira javnost, potrošači i klijenti, koji su glasovali putem SMS poruka, telefonskih poziva te korištenja web ili email ankete.

  Superbrands je nagradni i promocijski program koji se temelji na objavljivanju godišnjeg branding knjižnog izdanja. Kriteriji odabira neznatno se razlikuju od države do države, no zadatak je svih Superbrands programa prepoznavanje onih robnih marki  - brandova koje postižu više od ostalih na tržištu.  

  Međunarodna organizacija Superbrands jedini je globalni i neovisni autoritet na području brandinga. Prisutna je u 73 države širom svijeta, a u ožujku 2006. godine započela je s radom i u Hrvatskoj. Superbrands surađuje s većinom agencija i analizira ostvarenja određene robne marke na svim glavnim zemljopisnim tržištima te na taj način prepoznaje one koje ostvaruju više od svoje konkurencije te ih nagrađuje neovisnim i visoko priznatim Superbrands statusom.

  I na ovaj način potvrdili smo da se zajedničkim trudom i radom krećemo u pravom smjeru.  Gradimo prepoznatljiv hrvatski brand...

 • Vaba d.d. banka Varaždin i Slatinska banka d.d. Slatina započele pregovore oko strateške suradnje
  10ruj

  Varaždin, 10. rujan 2007. – Vaba d.d. banka Varaždin današnjom transakcijom provedenom na Zagrebačkoj burzi kupila je 35.000 dionica Slatinske banke d.d., odnosno stekla 3,81 posto temeljnog kapitala Slatinske banke, a čime je započeo je proces pregovora oko strateške suradnje ovih dviju hrvatskih banaka.

  Slatinska banka d.d. osnovana je 9. listopada 1992. godine te je jedina bankarska institucija sa sjedištem u Virovitičko-podravskoj županiji. Banka je s radom započela u vrlo složenim uvjetima, koje su karakterizirali teška gospodarska situacija, restriktivna kreditno-monetarna politika, ratne operacije, teška socijalna situacija stanovništva te provođenje pretvorbe i privatizacije. Unatoč navedenom Banka je tijekom svih ovih godina uspješno poslovala te kontinuirano ostvarivala sve kvalitetnije poslovne rezultate. Danas ima 15 poslovnica i 12 ispostava u Slavoniji, Podravini te Rijeci i Zagrebu. Ima 164 zaposlenika.
  Aktiva Slatinske banke d.d. u prvom polugodištu 2007. godine iznosila je 950.9 milijuna kuna, jamstveni kapital 144.4  milijuna kuna, a dobit prije oporezivanja 5.6 milijuna kuna.

  Na dan 31. srpnja 2007. godine bilanca Vaba d.d. banke Varaždin premašila je 1,1 milijardu kuna, čime je Vaba potvrdila status jedne najbrže rastuće banke u Republici Hrvatskoj.
  Od svog nastanka do danas Vaba d.d. banka Varaždin ostvarila je značajan rast i razvila rasprostranjenu mrežu poslovnica i financijskih centara. Danas posluje kroz četri financijska centra u Varaždinu, Zagrebu,Puli i Slavonskom Brodu te 10 poslovnica  u Varaždinu, Čakovcu, Ludbregu, Krapini, Puli, Zagrebu, Sisku, Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, te ima 153 zaposlenika.
  Dokapitalizacijom Vaba d.d. banke krajem kolovoza temeljni  kapital povećan je za više od 91 milijun kuna te sada iznosi 153 milijuna kuna, dok jamstveni kapital istovremeno prelazi 180 milijuna kuna. Uz unapređenje usluga i povećanje konkurentnosti navedena dokapitalizacija otvorila je  dodatan prostor i za širenje Vaba d.d. banke te daljnju konskolidaciju.

  „Danas provedenom transakcijom formalno smo započeli proces razgovora oko strateške suradnje naših banaka, kojim ćemo, a nakon rezultata procesa due dilligenca koji je pred nama, vjerujemo na obostrano zadovoljstvo, unaprijediti kvalitetu hrvatskog bankarskog tržišta“, potvrdili su predsjednica Uprave Slatinske banke d.d. Angelina Horvat i predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin, Igor Čičak.

 • Temeljni kapital Vaba d.d. banke dokapitalizacijom povećan na 153 milijuna kuna
  29kol

  Svi zaposleni Banke postali dioničari

  Zagreb, 29. kolovoza 2007. – U Financijskom centru Zagreb Vaba d.d. banke Varaždin hrvatskoj je javnosti danas predstavljen upravo završen proces dokapitalizacije banke kojim će Vaba d.d. banka dodatno unaprijediti i ojačati svoju poziciju na hrvatskom financijskom tržištu.

  Dokapitalizacijom Banke temeljni je kapital tako povećan za više od 91 milijun kuna te sada iznosi 153 milijuna kuna. Jamstveni kapital istovremeno prelazi 180 milijuna kuna.
  Vaba d.d. banka Varaždin prema stanju vlasničkih pozicija trenutno ima 480 dioničara, a vodećih sedam dioničara Vaba d.d. banke zajedno drži udjel od oko 78 posto temeljnog kapitala banke. Zaposlenici Vaba d.d. banke Varaždin također sudjeluju u vlasničkoj strukturi Banke sa 2,5 posto dionica.
  Najveći pojedinačni dioničar Banke je FIMA Validus, s udjelom od 33,75 posto. Slijedi investicijski fond Balkan Financial Sector Equtiy Fund sa 19,04 posto, FIMA Grupa d.d. s 10,98 posto, Nikomat d.o.o. s 5 posto, Garancijska agencija Varaždinske županije s 4,95 posto, Grad Varaždin s 2,51 posto i Croatia osiguranje s 2,41 posto.

  Uz poslovnu politiku Banke, upravo je kvaliteta i potencijal zaposlenih u Vaba d.d. banci bila jedan od odlučujućih faktora dioničara pri ovoj dokapitalizaciji. Odaziv svih zaposlenika Banke na sudjelovanje u vlasničkoj strukturi dodatno je potvrdio potencijal koji Banka ima i nastavlja graditi. Garancijska agencija Varaždinske županije, Grad Varaždin i investicijski fond Balkan Financial Sector Equity Fund ulaskom u vlasničku strukturu potvrdili su da se kroz ulaganja u financijsku industriju povećava rast gospodarstva, uz neospornu ulogu banaka kao generatora gospodarskog razvoja regije.

  Bilanca Vaba d.d. banke Varaždin na dan 31. srpnja 2007. godine premašila je 1,1 milijardu kuna, čime je banka potvrdila status jedne od najbrže rastućih banaka u Republici Hrvatskoj. Kriterij veličine bilance Vaba d.d. banku Varaždin tako svrstava u red srednje velikih banaka.

 • Bilanca Vaba d.d. banke Varaždin premašila milijardu kuna
  6kol

  Bilanca Vaba d.d. banke Varaždin na dan 31. srpnja 2007. godine premašila je 1,1 milijardu kuna, čime je ova banka potvrdila status jedne od najbrže rastućih banaka u Republici Hrvatskoj.
  Prema kriteriju veličine bilance, banka se svrstava u red srednje velikih banaka i nalazi se u 100 postotnom vlasništvu hrvatskih pravnih i fizičkih osoba.
  Prošle godine Vaba d.d. banka Varaždin bila je na prvom mjestu po rastu aktive te je time svrstana među najuspješnije hrvatske banke. Svakako najznačajniji projekt za poslovanje banke s građanima tijekom 2006. godine uvođenje je čip Maestro kartice, kojom je Vaba banka svojim klijentima otvorila mogućnost podizanja gotovine na više od 700 bankomata MBU mreže. Također, u lipnju je pokrenut projekt privatnog bankara, koji će u potpunosti zaživjeti do kraja 2007. godine. Odabirom najkvalitetnijih kadrova i ciljanom te programiranom edukacijom dodatno će se unaprijediti kvaliteta usluge, a proizvode banke učiniti dostupne klijentima i u područjima gdje banka nije prisutna putem svoje poslovne mreže.

  Od svog nastanka do danas Vaba d.d. banka Varaždin ostvarila je značajan rast i razvila rasprostranjenu mrežu poslovnica i financijskih centara. Banka danas posluje kroz četri financijska centra u Varaždinu, Zagrebu,Puli i Slavonskom Brodu te 10 poslovnica u Varaždinu, Čakovcu, Ludbregu, Krapini, Puli, Zagrebu, Sisku, Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, a ima ukupno 153 zaposlenika.

 • S radom započeo Kontakt centar u VABA d.d. banci
  2kol

  U Vaba d.d. banci Varaždin od danas je s radom započeo Kontakt centar, a koji će usluge banke učiniti još dostupnijim klijentima, ali i dodatno unaprijediti efikasnost i brzinu poslovanja.

  Sve informacije o poslovanju Vaba d.d. banke uz mogućnosti upućivanja reklamacija, pohvala i primjedbi od sada su tako dostupne klijentima i svim zainteresiranim osobama na besplatan broj telefona 0800 8222 ili faksa 042 659-551 odnosno mail 0800@vaba.hr.

  Radno vrijeme Kontakt centra je od ponedjeljka do petka od osam do šesnaest sati.

  Voditeljica kontakt Centra je Silva Bistrović. U Vaba d.d. banku Varaždin došla je iz Međimurske banke d.d. Čakovec gdje je provela većinu svog radnog života, a od 1998. do dolaska u Vaba d.d. banku radila je na radnom mjestu voditeljice telefonskog servisa i telefonskih bankarskih transakcija.

  U Kontakt centru radi i dvoje agenata, Marina Sambolec, dosadašnja agentica u Kontakt centru tvrtke Neckermann i Vedran Milek koji je u Vaba d.d. banku došao iz poslovnice Daruvar Slatinske banke d.d.

   

 • Vaba d.d. banka Varaždin i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo potpisali Sporazum o poslovnoj suradnji
  1kol

  U Financijskom centru Zagreb Vaba d.d. Banke Varaždin svečano je potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji Vaba d.d. banke Varaždin i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo temeljem kojeg će HAMAG izdavati garancije za poduzetničke kredite malim i srednjim poduzetnicima, klijentima Vaba d.d. banke Varaždin, koji imaju kvalitetne projekte, ali nedostatne instrumente osiguranja povrata kredita.

  Sporazum su potpisali predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin, Igor Čičak i predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, Tomislav Kovačević.
  Prema odredbama Sporazuma, visina garancije kretati će se, ovisno o programu, do najviše 80 posto glavnice kredita. Poduzetnicima je na raspolaganju pet jamstvenih programa: Novi poduzetnik, Poljoprivreda, Rast i razvoj, Područja od posebnog državnog interesa i Obrtni kapital. Očekuje se da će potpisani Sporazum znatno unaprijediti razvoj malog i srednjeg poduzetništva te pridonijeti povećanju njegovog udjela u cjelokupnom gospodarstvu Republike Hrvatske.
  Igor Čičak, predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin ovom je prigodom izjavio: "Uvjeren sam da ćemo danas potpisanim Sporazumom o suradnji segmentu malog i srednjeg gospodarstva naše regije ponuditi upravo ono što tako često nedostaje, a to je financijska potpora u slučajevima kad postoji uistinu dobra ideja i kvalitetan projekt no poduzetnici sami inicijalno nemaju dovoljno sredstava odnosno kvalitetnih instrumenata osiguranja kojima bi udovoljili klasičnom kreditnom zahtjevu samih banaka."

  "Uslijed snažnog opredjeljenja Vlade RH za razvoj poduzetništva, u posljednjih nekoliko godina bilježimo značajan rast i razvoj poduzetničke aktivnosti. Kroz suradnju s poslovnim bankama, jačamo prisutnost na financijskom tržištu. Ovim Sporazumom omogućiti ćemo klijentima Vaba d.d. banke Varaždin uključivanje u naše jamstvene programe čime ćemo zajedno omogućiti još dinamičniji razvoj poduzetništva", istakao je predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, Tomislav Kovačevi.  

 • Vaba d.d. banka Varaždin uspješno se predstavila na MESAP-u 2007.
  2srp

  Deveti međunarodni sajam poduzetništva "Mesap 2007." otvorio je svoje prostore u petak 15. lipnja za više od 330 izlagača koji dolaze iz raznih krajeva Slovenije Austrije, Mađarske i Hrvatske. Vaba d.d. banka Varaždin uspješno se predstavila na ovom najvećem regionalnom sajmu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kroz sva tri dana zaposlenici Vaba d.d. banke Varaždin, uspostavili su niz kontakata sa potencijalnim klijentima promovirajući bankarske proizvode posebno rađene za male i srednje poduzetnike. Prateći trendove i potrebe tržišta, djelatnici Vaba d.d. banke Varaždin svojim su potencijalnim klijentima prezentirali i široku paletu bankarskih proizvoda i po prvi put predstavili stambene kradite za stanovištvo.Vaba d.d. banka Varaždin zahvaljuje svim zaposlenicima FC Varaždin na odličnoj organizaciji i uspješnoj prezentaciji Banke.

 • Vaba d.d. banka Varaždin sponzor turnira u preponskom jahanju
  2srp


  U organizaciji Konjičkog kluba "Varaždin 95", na prekrasnoj lokaciji baroknog Starog grada ovog vikenda održao se po drugi put turnir u preponskom jahanju "FIMA trofej". Vaba d.d. banka Varaždin aktivno se uključila prihvativši pokroviteljstvo nad utakmicom koja je održana na visini prepona 1,20m. Iskoristivši bajkovitu scenografiju Starog grada, "Lipicanska barokna raskoš" predstavila se brojnim posjetiteljima i stanovnicima grada Varaždina posebnim programom dresurnog jahanja. Turnir "Trofej FIMA" pratila su i ostala druga događanja kao što su likovna radionica za djecu na temu "Konj i ja" i izložba slika u Lančanoj kuli. Velika posjećenost ovog turnira podsjetila nas je na povijesnu činjenicu da je povijest ljudskog roda pisana na leđima konja.

 • Vaba d.d. banka Varaždin i Erste osiguranje d.d. potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji
  18lip

  U Financijskom centru Zagreb Vaba d.d. banke Varaždin danas je svečano potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji između Vaba d.d. banke Varaždin i Erste osiguranja d.d. Zagreb.

  Ugovor su potpisali gosp. Igor Čičak, predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin, i gđa. Snježana Bertoncelj predsjednica Uprave Erste osiguranja d.d.

  Tako je od danas, u poslovnicama Vaba d.d. banke Varaždin, moguće ugovoriti tri različita oblika police životnog osiguranja: "s Profit", "s Aktiv" i "s Riziko" te dopunska osiguranja za slučaj smrti zbog nesretnog slučaja i za slučaj trajnog invaliditeta zbog nesretnog slučaja.

  Ovom prigodom gosp. Igor Čičak, predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin, je izjavio: "Vaba banka i Erste osiguranje su prepoznali i odlučili iskoristiti prednosti svog poslovanja na financijskom tržištu, budući da u ovom segmentu imamo gotovo jednake poslovne ciljeve. Hrvatskom smo tržištu danas zajedno ponudili uistinu kvalitetan proizvod te sam uvjeren da ćemo našim radom i dalje opravdati povjerenje naših klijenata i pružiti im ono što s pravom očekuju. Posebno sam sretan što je Erste osiguranje prepoznalo upravo Vaba d.d. banku Varaždin kao svog partnera što dodatno potvrđuje našu kvalitetu i prepoznatljivost na hrvatskom financijskom tržištu. "  Gđa. Snježana Bertoncelj, predsjednica Uprave Erste osiguranja d.d. je nadodala: "Slijedeći filozofiju Sparkassen Versicherung grupe, Erste osiguranje odlučilo je proširiti djelovanje te smo partnera za suradnju našli u Vaba d.d. banci Varaždin. Objedinjujući inovativnost, ambicioznost i želju za uspjehom oba društva, dobivena je idealna kombinacija za uspjeh. Sigurni smo da će ova suradnja potvrditi uspješnost koncepta bankoosiguranja te da će danas potpisani ugovor rezultirati odličnim poslovnim rezultatima i, što je najvažnije, stvaranjem dodane vrijednosti za naše klijente."

 • Odbojkaški klub Varaždin i Vaba d.d. banka Varaždin potpisali Ugovor o sponzorstvu
  28vlj

   Danas je u prostorima Krapinsko-zagorske županije u Krapini održano svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli povlaštenih kredita studentima s područja Krapinsko-zagorske županije za školovanje na višim, visokim i drugim znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Ugovor su potpisali županica Krapinsko-zagorske županije, Vlasta Hubicki i predsjednik Uprave Vaba d.d. banka Varaždin, Igor Čičak.

  U sjedištu Vaba d.d. banke Varaždin predsjednik Odbojkaškog kluba Varaždin, Ivica Đolonga i predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin, Igor Čičak, danas su potpisali Ugovor o sponzorstvu čija je ukupna vrijednost 100 tisuća kuna.

  "Vaba d.d. banka Varaždin, sukladno strategiji svog poslovanja i društveno odgovornog ponašanja, nastoji pružiti stvarnu podršku zajednici u kojoj djeluje. Prepoznavši vrijednost i odlične rezultate Odbojkaškog kluba Varaždin, odlučili smo na svoj način poduprijeti njihov daljnji rad i put prema izvrsnim sportskim dostignućima" - ovom je prilikom istakao Igor Čičak, predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin.

  Odbojkaški klub Varaždin postao je prvoligaškim klubom 1992. godine, te i dalje nastavio djelovati u tom smjeru. Rezultat takvog djelovanja jest igranje utakmica u finalu državnog prvenstva u posljednje četiri godine, kao i titula prvaka Hrvatske 2004. i obrana naslova 2005 godine. Ove će se godine klub ponovo boriti za titulu prvaka Hrvatske. Cilj kluba je i ostvariti korak naprijed u Srednje-europskoj ligi i kupu CEV-a.

  Odbojkaški Klub Varaždin, osim muških selekcija od mlađih kadeta do seniora, ima i žensku ekipu, kao i školu odbojke pod profesionalnim vodstvom.

  "Uspjeh svakog sportskog kluba, pa tako i našeg, uvelike ovisi i o sponzorima. Ovom se prilikom stoga iskreno zahvaljujem Vaba d.d. banci Varaždin na ukazanom povjerenju i potpori koju ćemo, uvjeren sam, opravdati postignutim rezultatima", izjavio je Ivica Đolonga, predsjednik kluba.