Novosti

2005
 • Potpisan ugovor o dodjeli povlaštenih studentskih kredita između grada Nove Gradiške i Vaba d.d. banke Varaždin
  21pro

  Danas je u Gradskom poglavarstvu Nove Gradiške održano potpisivanje ugovora o dodjeli povlaštenih kredita studentima s područja Nove Gradiške za školovanje na višim, visokim i drugim znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Ugovor su potpisali gradonačelnik grada Nove Gradiške Josip Mikšić i predsjednik Uprave Vaba d.d. banke Varaždin Josip Šeremet.
  Kao komunalna banka, Vaba d.d. banka Varaždin sudjeluje u projektima od značaja za razvoj regije u kojoj posluje. Nakon uspjeha projekta «Student» u Varaždinskoj županiji, koji je Vaba d.d. banka podržala pripremivši povoljne uvjete kreditiranja studenata, povlašteni studentski krediti Vaba d.d. banke Varaždin dostupni su i budućim i sadašnjim studentima s područja grada Nove Gradiške, s ciljem povećanja broja visokoobrazovanih kadrova na ovom području.
  Povlašteni studentski krediti namijenjeni su financiranju osnovnih troškova studiranja redovnih studenata na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima. Povlašteni studentski krediti koje dodjeljuje Vaba d.d. banka Varaždin prvi su takve vrste u Hrvatskoj jer financiraju osnovne troškova života za vrijeme studija, a ne samu školarinu. Kredit se dakle koristi u odobrenim mjesečnim iznosima za vrijeme trajanja redovnog studija, a otplaćuje se po završetku odnosno zaposlenju nakon studija. Bitno je naglasiti da je redovito izvršenje akademske obveze uvjet za ostvarivanje prava. Godišnja kamatna stopa iznosi 4,99%.
  Efikasnost i fleksibilnosti poslovanja, uz Shop-in-Shop pristup pružanja cjelokupnih financijskih usluga te izrazito individualan pristup klijentu osnovna su orijentacija Vaba d.d. banke.
  Svojim klijentima nudi specifične bankarske, ali i nebankarske proizvode prilagođene potrebama svakog pojedinog klijenta. Povlašteni studentski kredit jedan je od specifičnih bankarskih proizvoda Vaba d.d. banke kreiran prema potrebama mladih ljudi koji žele nastaviti svoje školovanje, a kojima trenutna materijalna situacija ne pruža potrebne uvjete.
  Temeljni kapital Vaba d.d. banke je 62,2 milijuna kuna, a u devet mjeseci ove godine ostvarena je dobit od devet milijuna kuna. Ukupna imovina povećana je preko 105%, a po ROE pokazatelju (18,1%) Vaba d.d. banka zauzima visoko treće mjesto na rang listi banaka u Hrvatskoj. Sukladno svojoj poslovnoj strategiji, Vaba d.d. banka Varaždin kontinuirano nadopunjuje ponudu financijskih proizvoda i širi mrežu svojih poslovnica. Uz sjedište banke u Varaždinu, otvorila je ove godine i poslovnicu u Puli i veliki Financijski centar u Zagrebu. Također, Vaba d.d. banka ima svoju podružnicu u Slavonskom Brodu te poslovnice u Vinkovcima i Novoj Gradišci, a do kraja godine planirano je otvorenje prodajnih mjesta u Krapini, Ludbregu i Čakovcu.

 • Otvorena poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin u Zagrebu
  13pro

  Danas je u Zagrebu, u Vlaškoj 75A, u prisutnosti uzvanika i predstavnika medija svečano otvoren Financijski centar Vaba d.d. banke Varaždin i njenih financijskih partnera FIMA VRIJEDNOSNICE d.o.o. i KD INVESTMENTS d.o.o. , čime je zagrebačko financijsko tržište bogatije za domaću, efikasnu i fleksibilnu banku s kompletnom financijskom uslugom orijentiranom prema specifičnim zahtjevima svakog pojedinog klijenta.
  Uz danas svečano otvorenu poslovnicu u Zagrebu u okviru velikog Financijskog centra te novog sjedišta banke u Varaždinu, Vaba d.d. otvorila je ove godine i poslovnicu u Puli. Također, Vaba banka ima svoju podružnicu u Slavonskom Brodu, te poslovnice u Vinkovcima i Novoj Gradišci. Sukladno poslovnoj strategiji širenja mreže poslovnica, početkom iduće godine planira se otvorenje prodajnih mjesta u Krapini, Ludbregu, Čakovcu i Osijeku, te u Varaždinu.
  Predsjednik Uprave Banke Josip Šeremet ovom je prilikom istaknuo: «Ponosni smo što smo u kratkom roku, kao mlada, nova banka na hrvatskom bankarskom tržištu, uspjeli ostvariti značajan rast i širenje svoje poslovne mreže. Otvorenje Financijskog centra u Zagrebu, ipak je posebno značajan događaj za našu banku, obzirom na veličinu financijskog tržišta. Svjesni svoga potencijala, mišljenja smo da ćemo vrlo brzo ostvariti značajan udio u njemu. Vaba d.d. banka Varaždin, kao moderna, efikasna i fleksibilna banka, želi privući one klijente koji od financijskih institucija traže više, koji očekuju sofisticirane financijske proizvode. Ukratko, svojim korisnicima želimo ponuditi cjelokupnu uslugu financijskog savjetovanja. Naši poslovni rezultati pokazuju ispravnost ovakve poslovne strategije.»

  Vaba d.d. banka Varaždin, kao moderna, hrvatska banka danas ima svoju viziju, misiju, strategiju i snažan razvojni potencijal. Otvaranje novih poslovnica i financijskih centara, daljnje širenje ponude proizvoda i usluga i razvoj u nacionalnu banku, ciljevi su Vaba d.d. banke Varaždin.

 • Otvorena poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin u Puli
  2pro

  Danas je u Puli, u Istarskoj 34, u prisutnosti uzvanika i predstavnika medija svečano otvorena poslovnica Vaba d.d. banke Varaždin, čime je istarsko financijsko tržište obogaćeno bankom kompletne financijske usluge orijentirane specifičnim zahtjevima svakog pojedinog klijenta.
  Vaba d.d. banka nastala je na temeljima Brodsko-posavske banke d.d., koja je sukladno aktualnim trendovima još 2001. godine pokrenula aktivnosti pronalaženja strateškog partnera. Godine 2004. njezin većinski vlasnik postaje dioničko društvo za upravljanje drugim društvima - Validus d.d. Varaždin.
  1. siječnja 2005. godine, Brodsko-posavska banka mijenja naziv u Vaba d.d. banka Varaždin, a njeno sjedište seli se u Varaždin.
  Uz poslovnicu danas svečano otvorenu u Puli i sjedište banke u Varaždinu, Vaba d.d. banka je otvorila ove godine i poslovnicu u Zagrebu. Također, Vaba d.d. banka ima svoju podružnicu u Slavonskom Brodu te poslovnice u Vinkovcima i Novoj Gradišci. Sukladno poslovnoj strategiji širenja mreže poslovnica, do kraja godine planirano je otvorenje prodajnih mjesta u Krapini, Ludbregu i Čakovcu te Financijskog centra u Zagrebu, gdje će se, osim bankarskih usluga, nuditi i drugi proizvodi financijskih partnera Vaba d.d. banke, usluge osiguravajućeg društva, brokerske kuće, društva za upravljanje investicijskim fondovima i slično.
  Temeljni kapital Vaba d.d. banke Varaždin je 62,2 milijuna kuna, a u devet mjeseci ove godine ostvarena je dobit od devet milijuna kuna. Ukupna aktiva Banke na dan 30. 09. 2005. iznosi 290 milijuna kuna, što znači da je u devet ovogodišnjih mjeseci udvostručena. Djelomično je to rezultat akvizicije Primus banke, ali istovremeno i ostalih poslovnih aktivnosti Banke i nove strategije poslovanja, odnosno istovremenog razvoja osobnog, poslovnog i komunalnog bankarstva. Vaba d.d. banka svojim klijentima nudi specifičan bankarski, ali i nebankarski proizvod kreiran prema potrebama i mogućnostima svakog pojedinog klijenta. Uz osnovne usluge koje se nalaze na listi usluga svake komercijalne banke (tekući i žiro računi, štednja, krediti, Internet bankarstvo) Vaba d.d. banka Varaždin svojim klijentima nudi i usluge investicijskog bankarstva, uključujući upravljanje imovinom, investicijske fondove, usluge skrbništva nad vrijednosnim papirima, leasinga, usluge osiguravajućih društava itd. Dakle, koristeći sve prednosti FIMA Holdinga i strateških partnera svojim će korisnicima nuditi cjelokupnu uslugu financijskog savjetovanja.
  Predsjednik Uprave Banke Josip Šeremet ovom je prilikom istaknuo: "Svjesni potencijala bogatog istarskog financijskog tržišta, odlučili smo svoje poslovanje proširiti na ovu regiju i otvoriti poslovnicu u Puli. Vaba d.d. banka Varaždin, kao moderna, efikasna i fleksibilna banka, želi privući one klijente koji od financijskih institucija traže više, koji očekuju sofisticirane financijske proizvode. Ukratko, svojim korisnicima želimo ponuditi cjelokupnu uslugu financijskog savjetovanja. Naši poslovni rezultati pokazuju ispravnost ovakve poslovne strategije. Uvjeren sam stoga, da ćemo i ovdje opravdati očekivanja korisnika financijskih proizvoda i usluga."
  Vaba d.d. banka Varaždin, kao moderna, hrvatska banka danas ima svoju viziju, misiju, strategiju i snažan razvojni potencijal. Otvaranje novih poslovnica, daljnje širenje ponude proizvoda i usluga i razvoj u nacionalnu banku, ciljevi su Vaba d.d. banke Varaždin.