Novosti

2013
 • Radno vrijeme poslovnica 24. i 31.12.2013.
  23pro
  Obavještavamo Vas da će poslovnice Banke dana 24. i 31. prosinca raditi po skraćenom radnom vremenu do 13.00 sati. 
 • Obavijest o novom radnom vremenu poslovnice Slavonski Brod
  19stu
  Novo radno vrijeme poslovnice u Slavonskom Brodu je od 7:30 do 16:00 (ponedjeljak-petak). Radno vrijeme u subotu ostaje nepromjenjeno.
   
 • Poziv za kupnju dionica Vaba d.d. banke Varaždin
  18stu
 • Obavijest o redovnom održavanju Internet bankarstva i nedostupnost u subotu 16.11.2013.
  15stu
  Zbog redovnog održavanja Internet bankarstva,  u subotu 16.11.2013. pristup usluzi neće biti moguć u periodu od 13:00 do 21:00 sati.
  Zahvaljujemo se na razumijevanju.
   
 • Obavijest korisnicima mirovinskih primanja HZMOa
  31lis
  Zbog blagdana Svih svetih, mirovine Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) biti će isplaćene 02.11.2013.
  Zahvaljujemo na razumijevanju.
 • Vaba d.d. banka Varaždin Svjetski dan štednje obilježila u društvu najmlađih
  31lis
  Vaba d.d. banka Varaždin i ove godine Svjetski dan štednje već je tradicionalno odlučila proslaviti u društvu najmlađih.
  Radoznali pogledi i brojna pitanja 31. listopada nisu tako bili usmjereni samo Noći  vještica i načinima oblikovanja i postavljanja tikvi na kućne pragove i prozore, već i značaju i načinima štednje.
  Djeca varaždinskih dječjih vrtića u poslovnicama Vaba d.d. banke Varaždin  danas tijekom jutra mogla su saznati sve što ih zanima o čuvanju novca – štednji, bankarskim karticama i štednim računima, jer su djelatnici banke i ove godine, u želji da najmlađe educiraju o značaju štednje, za ovu prigodu osmislili Malu Vaba školu bankarstva.
   
  Što znači štedjeti, da li je štednja sigurna, tko to čuva moje novčiće i kako, od kuda dolaze novci koji izlaze iz bankomata, tko ga i kako puni …bila su neka od brojnih pitanja upućenih djelatnicima Vaba d.d. banke Varaždin tijekom veselog druženja koje je u znak zahvale završilo prigodnim dječjim poklonom – pjesmom i plesom uljepšanim dječjim osmjesima.
   
                       
   
                         
   
 • Obavijest vlasnicima računa koji imaju ugovoren trajni nalog za plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a
  2lis

  Poštovani,
   
  prema naputku Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, obavještavamo Vas o promjeni cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja koja, od 01. listopada 2013., iznosi 70,00 HRK mjesečno (840 HRK godišnje).
  Također, uplata premije osiguranja vrši se na žiro račun državnog proračuna, šifra prihoda ¨--- 5924 premija dopunskog zdravstvenog osiguranja¨.
  Svi trajni nalozi ugovoreni u Vaba d.d. banci Varaždin automatski će se uskladiti sa navedenim izmjenama.

   
 • Održana Glavna skupština Vaba d.d. banke Varaždin
  30ruj
  Dana 30.09.2013. godine održana je Glavna skupština Vaba d.d. banke Varaždin, objava poziva za koju je izvršena u Narodnim novinama broj 105/2013 od 21.08.2013.
   
  Odluke su u cijelosti donijete u tekstu kako je bilo predloženo u objavi poziva za Glavnu skupštinu, izuzev odluke pod točkom 3. dnevnog reda.
   
  Naime, za točku 3. dnevnog reda iznijet je protuprijedlog dioničara Alternative upravljanje d.o.o., i to na način da se u predloženom tekstu Politike u točci 7.3  briše
  rečenica koja glasi:
                  - negativno mišljenje vanjskog revizora na utvrđena godišnja financijska izvješća Banke.
  Izneseni protuprijedlog usvojen je većinom danih glasova.
   
 • Uvođenje novog kreditnog proizvoda za građane i smanjenje kamatnih stopa/naknada za odobrenje po kreditima građana
  30kol
  Poštovani Klijenti,
   
  obavještavamo Vas da sa 01.09.2013 snizujemo kamatne stope i naknade za odobrenje po kreditima građana (Dugoročni kunski kredit bez jamaca  i Dugoročni gotovinski kredit), dopuštenom prekoračenju po tekućem računu građana (smanjenje kamatne stope sa 11,99% godišnje na 11,00% godišnje) i revolving Mastercard kartici (smanjenje kamatne stope sa 11,99% godišnje na 11,00%godišnje).
  Također, uvodimo i novi proizvod: Dugoročni kredit uz fiksnu kamatnu stopu (8,00% godišnje) po vrlo atraktivnim uvjetima.
  Za sve detalje slobodno nas kontaktirajte na besplatni broj telefona 0800-8222 (e mail: 0800@vaba.hr), odnosno u najbližoj poslovnici Vaba d.d. banke Varaždin.
   
  Vaša,
   
  Vaba d.d. banka Varaždin
 • Novi Opći uvjeti poslovanja Vaba d.d. banke Varaždin za direktnu daljinsku komunikaciju putem internet bankarstva za fizičke osobe
  29kol
  Poštovani Klijenti,
   
  Vaba d.d. banka Varaždin usvojila je nove Opće uvjete poslovanja za direktnu daljinsku komunikaciju putem internet bankarstva za fizičke osobe, koji su primarno namijenjeni za ugovaranje bankarskih usluga/proizvoda na daljinu, putem kanala Internet bankarstva.
  Opći uvjeti usklađeni su sa Zakonom o zaštiti potrošača, a reguliraju prava, obveze i uvjete korištenja kanala direktne daljinske komunikacjie tj. Internet bankarstva, od strane potrošača – fizičkih osoba.
  Navedeni Opći uvjeti primjenjuju se od 15. rujna 2013., a uvid u iste možete izvršiti ovdje.
   
  Vaša,
   
  Vaba d.d. banka Varaždin
 • Štedni E-Vaba račun - novi proizvod Vaba d.d. banke Varaždin
  12srp
  Varaždin, 15.7.2013. – Vaba d.d. banka Varaždin ovih je dana svojim postojećim ali i potencijalnim klijentima odlučila ponuditi još jedan novi proizvod, ovog puta u segmentu sve korištenijeg i popularnijeg Internet bankarstva.
   
  Štedni E-Vaba račun kunski je štedni e-račun po viđenju odnosno račun za novčana sredstva koja se jednostavno i brzo mogu putem Internet bankarstva (Enter Vabe) prenositi na vlastite i/ili opunomoćene kunske račune, no isto tako i vlastite devizne račune otvorene u Vaba d.d. banci. Namijenjen je dakle svim klijentima (rezidentima/nerezidentima) koji već imaju ili pak planiraju ugovoriti Internet bankarstvo te imaju višak sredstava koje bezgotovinski odnosno putem interneta mogu prenijeti na Štedni E-Vaba račun s povoljnijom kamatnom stopom od 3,15 posto, a nakon čega samostalno i bez ikakvih ograničenja mogu raspolagati sredstvima na tom računu i planirati svoja financijska sredstva.
   
  Važno je napomenuti da klijenti Vaba d.d. banke koji već imaju Internet bankarstvo od sada mogu potpuno samostalno i bez dolaska u poslovnicu ugovoriti, raspolagati  odnosno obavljati uplate i isplate te zatvoriti Štedni E-vaba račun, uz značajno veću kamatnu stopu od iste na štednju po viđenju standardnih računa.
 • Obavijest o povećanju iznosa osiguranih depozita
  2srp
  Od 01. srpnja 2013. godine Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka osigurava depozite vjerovnika u svakoj kreditnoj instituciji do uključivo visine od 100.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti, prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke važećem na dan nastupa osiguranog slučaja. 
 • Obavijest o izmjeni akata koji se odnose na nepotrošače
  19lip
  Ulaskom Republike Hrvatske u EU od 1.7.2013. godine stupa na snagu niz odredbi Zakona o platnom prometu (NN 133/09 i 136/12). Također se temeljem Zakona o provedbi uredbi Europske unije iz područja platnog prometa (NN 54/13) primjenjuju Uredbe EU br. 924/2009 i 260/2012.

  Temeljem gornjih propisa izmijenjeni su slijedeći akti Vaba d.d. banke Varaždin koji stupaju na snagu 1.7.2013. godine:
  1. Opći uvjeti poslovanja Vaba d.d. banka Varaždin po transakcijskim računima poslovnih subjekata
  2. Terminski plan izvršenja platno-prometnih transakcija u Vaba d.d. banci Varaždin
  3. Odluka o naknadama za usluge koje obavlja Vaba d.d. banka Varaždin u poslovanju s poslovnim subjektima i fizičkim osobama
   
 • Izmjena i dopuna Općih uvjeta o izdavanju i korištenju osobne Mastercard kartice Vaba d.d. banke Varaždin
  14lip
  Poštovani Klijenti,


  obavještavamo Vas da su od 01.07.2013 godine u primjeni novi Opći uvjeti o izdavanju i korištenju osobne Mastercard kartice Vaba d.d. banke Varaždin.

  Sažetak ključnih izmjena i dopuna: 
  • kamatna stopa po Mastercard revolving kartici ugovarati će se kao fiksna,
  • odobravanje kreditnog limita po osobnoj Mastercard kartice na temelju oročenog depozita bez obveze namjenskog oročavanja odnosno zalaganja istog,
  • korisnik kartice ne mora više biti isključivo državljanin RH

  Cjelovit tekst Općih uvjeta o izdavanju i korištenju osobne Mastercard kartice Vaba d.d. banke Varaždin možete pročitati ovdje.

 • Održana redovna Glavna skupština Vaba d.d. banke Varaždin
  10lip
  Dana 10.06.2013. održana je redovna Glavna skupština Vaba d.d. banke Varaždin, objava poziva za koju je izvršena u Narodnim novinama broj 52/2013 od 03.05.2013. godine.
   
  Odluke su u cijelosti donijete u tekstu kako je bilo predloženo u objavi poziva za glavnu skupštinu, izuzev odluka pod točkama 7. i 11. dnevnog reda.
   
  Naime, za točku 7. dnevnog reda iznijet je protuprijedlog dioničara Alternative upravljanje d.o.o. u pogledu prijedloga za izbor članova Nadzornog odbora, koji je i usvojen većinom danih glasova, a temeljem kojeg je donijeta odluka o opozivu člana Nadzornog odbora g. Maria Baburića, te su izabrani sljedeći članovi Nadzornog odbora (na mandat od 4 godine):
   
  - g. Vladimir Košćec, prof. germanistike, Tome Masaryka 7, Varaždin, OIB: 4702439617,
  - g. Martin Pardupa, dipl. oecc., Hrnčiarska 2526/6, 92601 Sered, Slovačka, OIB: 52672002727.
   
  Što se tiče točke 11. dnevnog reda, iznijet je protuprijedlog dioničara Alternative upravljanje d.o.o. u pogledu visine naknade za rad članovima Nadzornog odbora, koji je i jednoglasno usvojen prilikom glasovanja, a temeljem kojeg je donijeta odluka o smanjenju te naknade na iznos od 1.500,00 kn mjesečno za članove, a 2.500,00 kuna za predsjednika Nadzornog odbora, dok će se razlika do inicijalno predloženog iznosa isplatiti u slučaju ostvarenja dobiti u 2013. godini.

  Rezultati glasovanja na Glavnoj skupštini društva Vaba d.d. banka Varaždin na dan 10.06.2013. 
 • Mikrokrediti iz kreditne linije s Europskim investicijskim fondom bez naknade za zahtjeve zaprimljene do 30. lipnja 2013. godine
  31svi
  Varaždin, 31. svibanj 2013.  - Temeljem Ugovora o zajmu koji je Vaba d.d. banka Varaždin  potpisala s Europskom investicijskom bankom krajem 2010. godine, s ciljem omogućavanja lakšeg pristupa financijskim sredstvima hrvatskim mikropoduzetnicima, od početka travnja kamatne stope po ovoj liniji za nove, ali i postojeće već odobrene kredite koji se nalaze u otplati dodatno su smanjene te iznose od 6,135 posto do 6,635 posto godišnje.  Također, za sve zahtjeve zaprimljene do 30. lipnja 2013. godine, Vaba d.d. banka neće naplaćivati naknadu za odobrenje, a kako bi dodatno potakla korištenje ove izuzetno povoljne kreditne linije te na svoj način, osluškivanjem tržišta, pomogla poduzetnicima.
   
  Vaba d.d. banka Varaždin odobrava iz sredstava Europskog investicijskog fonda srednjoročne mikrokredite poduzetnicima za sve namjene, koji imaju najviše devet zaposlenih te bilancu, odnosno ukupne prihode manje od dva milijuna EUR, u iznosu do 25.000 EUR, s rokom otplate do 6 godina, uz mogućnost ugovaranja počeka.  
   
  Kamatna stopa za korisnika kredita iznosi šestomjesečni EURIBOR uvećano za 5,8 posto, odnosno 6,3 posto te se usklađuje sa šestomjesečnim EURIBOR-om svakih 6 mjeseci. Korisnicima kredita pružena je i mogućnost automatskog korištenja odobrenog prekoračenja, također bez naknade, u iznosu do 25.000 kuna - šest mjeseci po odobrenju kredita.
   
  S obzirom na uistinu povoljne uvjete kreditiranja, kao i široke mogućnosti korištenja kredita za različite namjene,  ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da se jave u Vaba d.d. banku gdje im na raspolaganju stoje savjetnici koji će rado odgovoriti na sva pitanja i zahtjeve klijenata te pomoći u pronalaženju kvalitetnog financijskog rješenja.
   
 • Ljetno radno vrijeme poslovnica
  29svi
  Ljetno radno vrijeme poslovnica možete pogledati ovdje.
 • Obavijest o izmjeni uvjeta ugovaranja kratkoročnih depozita i kredita
  15svi
  Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama (NN 54/2013), od 15.05.2013., kratkoročni depoziti i krediti (svi depoziti koji su ugovoreni na rok do 12 mjeseci) ne smiju se više ugovarati s promjenjivom kamatnom stopom, nego isključivo sa fiksnom.

  U skladu sa navedenom izmjenom Zakona, Vaba d.d. banka Varaždin će od 15. svibnja.2013., sva ugovorena oročenja na rokove do 12 mjeseci, s promjenjivom kamatnom stopom, za kune i devize, automatski, a u skladu s odredbama Ugovora o oročenju, po isteku prolongirati (obnoviti) na isti rok uz uvjete važeće na dan isteka oročenja, što je prema navedenim izmijenjenim zakonskim odredbama moguće isključivo uz fiksnu kamatnu stopu.
 • Vaba d.d. banka Varaždin educira varaždinske poduzetnike
  5tra
  Varaždin, 5. travanj 2013. - S ciljem unapređenja ali i osiguranja potrebnih znanja poduzetnicima varaždinske regije kao i lakše prijave na projekt Erasmus danas je u Županijskoj komori Varaždin HGK održano predavanje na temu Izrade poslovnog plana.
   
  Predavanje je u prisutnosti zainteresiranih varaždinskih poduzetnika i poduzetnica održala Katarina Roginek, voditeljica Odjela obrtništva i malog poduzetništva Vaba d.d. banke Varaždin.
   
  Projekt Erasmus prekogranični je program razmjene koji pruža novim ili potencijalnim poduzetnicima priliku da usavrše svoja znanja za vlastito poslovanje kod iskusnijih poduzetnika u zemljama EU. Hrvatski poduzetnik  tako ima priliku unaprijediti i razviti svoje vještine i skupiti dovoljno iskustva kako bi počeo voditi vlastiti posao.
   
  Domaći poduzetnik dobiva priliku za pronalazak novih partnera i otkrivanje novih tržišta.
  Ciljevi projekta Erasmus, koji je namijenjen svim mladim i ambicioznim poduzetnicima, ali i onima koji svoje poslovanje žele proširiti na nova tržišta i nove poslovne partnere, a imaju kvalitetnu poslovnu ideju, su poticanje učenja i usavršavanje start – up i potencijalnih poduzetnika, stvaranje novih poslovnih ideja, otkrivanje i proučavanje tržišta, umrežavanje diljem Europe, razvijanje poslovnih vještina i procjena rizika poslovanja.
   
  Hrvatska gospodarska komora u projekt Erasmus uključila se s međunarodnim partnerima.
  Svi zainteresirani za ovaj projekt mogu se prijaviti putem formulara na službenoj web stranici projekta: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/
   
  Kako kvaliteta prijave u mnogo toga ovisi i o kvalitetnom poslovnom planu, danas održano predavanje, koje je pokrilo sve potrebne segmente izrade poslovnog plana, stvorilo je i stvarnu kvalitetnu osnovu i komparativnu prednost za sve one koje odluče krenuti ovim proaktivnim i vjerujemo perspektivnim putem te tako naći svoje mjesto u svijetu poduzetništva.
  Vaba d.d. banka pritom je ponovo dokazala svoju poziciju društveno odgovorne kompanije koja brine o potrebama ali i mogućim perspektivama svoje zajednice.
 • Preseljenje poslovnice Zagreb na novu lokaciju
  7ožu
  Dana 8.3.2013. godine poslovnica u Zagrebu radi do 12 sati. U subotu 9.3.2013. i ponedjeljak 11.3.2013. poslovnica u Zagrebu neće raditi zbog preseljenja na novu lokaciju Vlaška 91. U utorak 12.3.2013. otvara se poslovnica u Zagrebu, na adresi Vlaška 91, sa radnim vremenom: 
  od ponedjeljka do petka: od 8.00 do 17.00
  subotom: od 8.00 do 12.00